Afrika vadonjaiban / Aldabra

Bakancslistához adom
dél-afrikai természetfilm, 2. rész, 52 perc

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az aktuális rész ismertetője: Aldabra és Valee de Mai szigete az Indiai-óceán nyugati peremén, Afrika keleti partjaitól nem messze található. Mindkét sziget a világörökség része, ember által ritkán látogatott terület, amely sajátos geológiai képződmény is egyben, nem túl nagy távolságra az Egyenlítőtől. Érintetlenségéből adódóan viszonylag zárt populációját képviseli a növényi és állati élővilágnak, olyan fajok is megtalálhatóak itt, amelyet az Indiai-óceán más területein a civilizáció elpusztított. Egyedül itt honos például a tengeri kókuszpálma, amelynek magjai közel húsz kilót is nyomhatnak, de található itt egyedüli élőhelyként szarkarigó és bronzos gekkó. A sziget igazi urai azonban az óriásteknősök, amelyek az idilli környezetben kinyújtott lábakkal és nyakkal pihennek - természetes ellenség hiányában.

A műsor ismertetése: Hiszünk benne, vagy sem - bolygónkon léteznek még édenkertek. Kultúránkban ezekhez a fogalmakhoz általában olyan képzetek kapcsolódnak, mint érintetlenség, elkerítettség, nyugalom és béke, rend.

Saját, belső, immanens rend, amely egyszerű törvényszerűségek szerint érvényesül. Ebben a tételezésben általában ember nélküli világ ez, ahová csak bekukkanthatunk, beleshetünk. Gyakorlatilag ezt a lélektani formulát szolgálja ki ez a sorozat, amely olyan elhagyott területekre kalandozik egy szűk televíziós stábbal, ahol még nem igazán járt ember, vagy nem igazán telepedett meg.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?