Voyager - A múlt titkai és legendái / Boszniai piramisok

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz dokumentumfilm sorozat, 17. rész, 31 perc

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Hányszor láttuk az egyiptomi, vagy dél-amerikai piramisokat, de arra nem gondoltunk volna, hogy Európában is piramisok nyomára bukkanhatunk, méghozzá Boszniában, ezen a szörnyű háború sújtotta tájon. Amikor néhány műholdak által közvetített képnek köszönhetően kiderült, hogy van három hegy, ami túl szabályos ahhoz, hogy természetes alakzat legyen, azt gondolták, hogy talán növényzettel fedett ősi építmények lehetnek. Van, aki azt mondja, hogy hatalmas piramisok lehetnek és van, aki szerint csak természetes hasonlóság.

A műsor ismertetése: Az utazás 2002-ben kezdődött, amikor egy 40 fős csapat nekivágott a Föld titokzatos részeit bejárni és a régmúlt misztériumait keresni az egzotikus és jól ismert helyszíneken, a tibeti magaslatokon át az Atlantisz mélységéig. Majdnem 700 témát járt körbe 250 epizódon keresztül, kiadtak 15 könyvet 50 DVD-t. Több, mint 600 ezer kilométert tettek meg 6 év alatt, hogy bekukkantsanak a legendák mögé, hogy rávilágítsanak bizonyos eddig nem ismert összefüggésekre is. A Húsvét-szigetek időtlen kövei, a piramisok, Drakula kastélya, a maja kultúra titokzatos világa és sok más rejtély vonzotta őket a messzi tájakra. Ebből a hosszú sorozatból ismerhetünk meg néhányat.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
anonymus977 2013 nov. 25. - 10:19:58 2/10 Előzmény drProktor
Teljesen egyet értek!
Fõleg az utolsó mondatoddal.. :)
drProktor 2011 szept. 10. - 18:04:48
Hudeszarez a film!

Hatásvadász baromság.
Ma a tréfás kedvû mûsorszerkesztés következtében
egy idõben volt a Dunatévé világörökség sorozatával.
Na hát,érdemes megtekinteni a különbséget: az a német sorozat szintén népszerû(sítõ),
persze, hogy nem mûvészi vagy tudományos érték.
De legalább nem tekinti alacsonyabb rendû állatfaj egyedeinek a nézõket.
tarnocz 2011 szept. 06. - 23:03:33
T.Felhasználók, ill.Sorozatnézõk!
Sajnos az egyik - számomra igen fontos - epizódról lemaradtam: 22.rész-Az oviedói ereklye. Szept.3-án, szombat d.u. vetítették. Kérdésem: tudna-e vki segíteni rajtam /aki esetleg felvette/, hogy ehhez a részhez hozzájuthassak? Neten, TV-videóarchívumban nem találtam meg. Köszönöm elõre is.
Ford Mustang 2011 júl. 17. - 10:38:58
Érdekes sorozat, de nem rossz. Érdemes megnézni.
wagnera 2011 júl. 02. - 18:00:46
A ZED-adást (piramisok) nem vette fel véletlenül valaki?
Nem láttam az elejétõl, de az volt az érzésem, hogy megint egy olyan mûsor, amikor belemagyaráznak valami elvont dolgot. Szoktam nézni a sorozatot. De mindig vagy nyitva hagyják a dolgokat, vagy "hülyeségeket" mondanak...
feketevipera 2011 jún. 11. - 20:29:26
Belenéztem a sorozat mai részébe, de nekem kevésbé jött be. Számomra kicsit hatásvadásznak és bulvárosnak tûnt az egész, és túl sok volt benne a "lehet, hogy...".