Szabófalvától San Franciscóig / Csokits János

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar riportfilm, 68 perc

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Csokits János költő 1987-ben nyugdíjazásakor döntött úgy, hogy Párizs, München és London után Andorrába költözik. Ha tudta volna, hogy Magyarországon milyen változások indulnak el pár éven belül, már hamarabb hazaköltözött volna. Azon emigránsok egyike, akik hazatértek. Itthon is elismerést szerzett munkáival. A portré még Andorrában készült vele.

A műsor ismertetése: Cs. Farkas Mihály portrésorozata a határainkon kívül élő, nagy karriert befutott magyar származású alkotókról, diplomatákról, történészekről, irodalmárokról.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
simonyija 2016 jan. 03. - 12:29:11 Előzmény simonyija
Nem értem ez a hozzászólásom, hogy került ide. ha én vagyok a hunyó -- bocs.
simonyija 2015 aug. 09. - 11:11:04 Előzmény feketevipera
Kristóf Ágota: A nagy füzet. Zavarba ejtõ könyv, de feltétlenül érdemes elolvasni, bár nem nyári szórakozás. A film csak egy szeletét dolgozza fel, pedig a háromrészes könyv lényege a részek konfliktusában rejlik.
feketevipera 2011 aug. 08. - 09:36:38
A jelek szerint ez egy riportfilm-sorozat lehet, de ahogy látom, nem sorolták fel itt a múltkori, Kristóf Ágota írónõvel készített mûsort. Kristóf Ágota idehaza talán kevésbé ismert mûvész volt, nemrégiben hunyt el. A filmben sokat mesélt fiatalkoráról, az irodalommal való megismerkedésérõl, az írásról és annak nehézségeirõl (mennyire bonyolult is idegen nyelven írni, nehéz ismertté válni stb.). Én is csak ebbõl a filmbõl hallottam az írónõrõl, igaz, ez az én hibám, de elég sok információt megtudtam róla a mûsorból, úgyhogy részben pótoltam a hiányosságaimat. :)