Delta / Delta

Bakancslistához adom
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető 1. rész, 26 perc

Értékelés:

24 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Az első epizódot a műsor címe és története ihlette, így ebben a Delta fogalmát járják körül az alkotók. Azon túl, hogy a görög ABC negyedik betűjéről és a matematikai változóról is beszélnek, igyekeznek méltó módon megemlékezni az egykori Delta című műsorról, és több archív részletet felhasználva megidézik a virtuális stúdióban _ mások mellett _ Kudlik Júlia alakját is. A műsor egykori főcímdalának sikeréről pedig az idei Dal egyik zsűritagja, Szandi mondja el véleményét. De e mellett az első epizódban szó lesz a Duna-Delta vidék gazdag élővilágáról, a repülőgépek deltaszárnyának előnyeiről, vagy a deltaizomzat funkcióiról is. Mindezt ezúttal is látványos animációk és grafikák színesítik, de ezúttal egy extra meglepetéssel is készülnek az alkotók. Méghozzá a Delta-hírekkel, amelyben aktuális, hazai és nemzetközi vonatkozású tudományos érdekességekről tájékoztatja a nézőket, Fejős Ádám műsorvezető-társa, Bíró Ada. De hogy ki is Ő valójában? Egy biztos: a hazai televíziózás történetében egyedülálló teremtés!

Évadok:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Sweet-But-Psycho máj. 02. 14:17:04 1/10
Nem csodálkozom "Bíró Ada" megjelenésén. Az MTVA végre kétséget kizáróan bizonyította, hogy a "szpíker"-i teendőket a közszolgálati tévénél nyugodtan rábízhatják gépekre is.
A műhölgy mozdulatai és mondatai egyébként már most jóval kifinomultabbak, mint például Rókusfalvy Lilié, Galán Angéláé, Fodor Imréé, Fábián Barnáé, Fejős Ádámé, valamint egybites időjárásjelentő és hírolvasó társaiké.
Kár, hogy valamennyiüket, sőt, az IT-s fejlesztőket is a mi adóforintjaink tartják el...
4/10
Tiberio ápr. 27. 19:54:21 4/10 Előzmény Tiberio
...Természetesen Kepes akkori műsoraira gondolok és nem a régi Deltára, amit szerettem.
4/10
Tiberio ápr. 27. 19:34:18 4/10
Hallgassak inkább, vagy leírjam? Már harminc évvel ezelőtt elavult és rém kínos volt a meghívott szakértők, szereplők cv-dióhéjban-felkonfja, ami Kepes Andrásnak is rosszul, nagyon rosszul állt. Nem hittem a szememnek-fülemnek, mikor azt láttam-hallottam a műsorban, hogy újra ezt kéne elviselni, tetézve olyan szakértői bevonulással, melyből nem hiányozhat a kamera felé lépkedés, keresztbe font karokkal. A rengeteg animáció nekem ízléstelennek tűnik, egy Galileo (másik csatornán menő ismeretterjesztő műsor), harsány színekkel kifestve. Holott megnéztem volna BÍró Adát. És ahogy elnéztem a Híradóban az MI-hölgy bájos mozdulatait, talán közelebb van az MI hatalomátvétele, mint gondolnánk. Mi, az emberiség lefelé tartunk, ők fölfelé jönnek. Majd ha találkozunk az evolúció mozgólépcsőjén, azt mondom Adának: hello. Az emberek nem társaim már.
2/10
Benorus 2023 dec. 25. - 20:36:25 2/10
Unalmas.
1/10
etikett1 2023 nov. 12. - 21:44:38 1/10
Igazi fostalicska műsor. Még egy Youtuber is jobbat dob össze. Én adtam esélyt, de pont annyit ér, mint amennyit a kormány. Minden amihez köze van egy hulladék. Itt is erőlteti a vallást. Ragozzák a semmit a semmiről. Semmi tudományoság nincs benne, de nyomokban a propaganda megjelenik minden részben.
10/10
Rebbeka 2023 nov. 04. - 13:10:22 10/10
Itt szolok hozzá, mert a port nem csak információt nem adott erről a filmről, de a fórumban sem adott neki helyet. A film a mai napon, november 4-én, szombaton, 15:00-től a Dunán lesz adásban.

Kém a sötétben (The Spy in Black, 1939) Angol játékfilm
A Kém a sötétben című klasszikus kémfilm 1917-ben játszódik a német hadiflotta Kieli támaszpontjánál. Hardt kapitány, német tengerésztiszt és legénysége különleges küldetést kap: Észak-Skóciában, a brit királyi flotta bázisát kell megsemmisíteniük. A parancs egyértelmű, a kivitelezés azonban nem könnyű, mert a szereplők közül senki sem az, akinek első pillanatban látszik.

A fordulatokban gazdag cselekmény hamisítatlan angol humorral, egyedi karakterekkel és pörgős dialógusokkal bontakozik ki.
A Kém a sötétben című 1939-es angol játékfilm forgatókönyvét a magyar származású Oscar-díjas Pressburger Imre írta J. Storer Clouston azonos című műve alapján. További érdekessége, hogy zeneszerzője a háromszoros Oscar-díjas Rózsa Miklós
1/10
Dzonny Deppy 2023 okt. 28. - 17:30:22 1/10
Halvány emlékeimben előtűnik gyerekkoromban még fekete-fehér téven látott RÉGI Delta. Ugyan a bevezetőben mutatott hóviharban küzdő embereken és a szuperszónikus utasszállítón kívűl szinte semmire sem emlékszem már. (Kudlik Juli csodás haján kívűl) De arra emlékszem, hogy minden részt vártam és meg is néztem ha módom volt rá. Ez a "Delta" nevű förmedvény totálisan ellentétes hatást ér el a gyerekeknél mint tudományos műsorok megszerettetése. Az első részt még csak megnézettem velük, de a mai BÉKE szózatos valamit 3 perc után visítva hagyták ott és könyörögtek hogy én se nézzem, mert idegeli őket beszédhibás emberek gyülekezete. Könyörgöm, nincs valaki aki érthetően mondaná legalább ezt a sok sületlenséget? A végefelé ezt a "tudományos" műsort én is feladtam, mikor egy felekezet püspöke kezdett az isteni békéről beszélni. Akkor ez most tudományos vagy vallási esetleg politikai műsor? EZT a Deltát mi többé nem nézzük. Már annyiszor kiderült, hogy újramelegítve csak a káposzta jó...
vino-et-veritas 2023 okt. 22. - 20:52:47
A lényeget alant már nagyjából leírták - "régi" Deltát még nyomokban sem nagyon tartalmaz...
(Hasonló "kísérlet" volt már korábban is, pl. Másfélmillió lépés... "újragondolása" stb.)
Még egy apróság. Fejős rettenetesen hangsúlyoz, szinte minden mondatkezdő szót keményen megnyom...
(Az persze borítékolható, hogy hamarosan rendesen fognak érkezni a 10-es osztályzatok...)
1/10
Vini 2023 okt. 22. - 19:02:27 1/10
Hát ilyen mély témákat a varázslatos iskolabuszban láttam, mikor még értelmes mesék mentek a tvben... Ez nem Delta. Nem tudom mi, de nem az. Youtube-on van pár részlet az eredetiből, szégyen ezt egy cím alatt adni. A készítőket egy életre el kéne tiltani a médiától.
2/10
novakattil 2023 okt. 22. - 18:21:32 2/10
Egyetértek. A címe lehetett volna Delta 2.0. Akinek bejön, úgy érezheti: továbbfejlesztett verzió - akinek nem: azonosulhat a nulla értékkel. Két pontra értékelem, mert valamit csináltak.
1/10
Kit Fisto 2023 okt. 22. - 15:05:09 1/10
Adtam rá egy csillagot, mert nem tetszik. Így a 10 helyett már 5.5. Sem a tíz, sem az 5.5 nem valós vélemény a műsorról. Ez az értékelés alapvetően rossz módszer. Sokkal jobb lenne, ha csak like és dislike lenne. Azt pedig, hogy tízből, vagy ötből mennyit adnánk rá, odaírhatjuk külön is. Ha ezt olvassa a szerkesztő, vagy üzemeltető, jó lenne, ha elgondolkozna rajta. Technikailag is egyszerűbb lenne, és nekünk is informatívabb.

A műsorról: Vagy hozzák vissza ugyanúgy, vagy ha új műsort csinálnak, adjanak neki új címet! Ez az eredeti műsor sikerének és közreműködőinek kihasználása, a műsor címének újbóli felhasználása által. Nem szép dolog.