Drog-nyomozók / Dílerek világa

Bakancslistához adom
Drugs, Inc. / Dealer Pov
amerikai dokumentumfilm sorozat, V / 0. rész

Értékelés:

41 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A film új megközelítésben mutatja be a drogkereskedők életét: bravúros módon nem pusztán a sarkukban jár, de az ő szemükön keresztül láttatja a világot. New Yorktól Atlantáig és Portlandig legyen tanúja többek közt egy bandák közötti tűzharcnak, egy erőszakba torkolló pénzbehajtásnak, és egy rendőrök előli menekülésnek, melynek végén jobb híján egy liftaknába vetik bele magukat a kétségbeesett bűnözők.

A műsor ismertetése: A kábítószer-kereskedelem a világ egyik legjövedelmezőbb és egyúttal legigazságtalanabb biznisze, melyben aki nyer, sokat nyer, aki veszít, mindent veszít. De hogyan működik ez a sokat szidott, a hatóságok által mégis többnyire tehetetlenül szemlélt üzletág? Lehetséges valaha véget vetni neki? Vagy legalább keretek közé szorítani? És milyen hatással vannak a különböző kábítószerek a használóikra?

A nyers hangvételű, tényekre szorítkozó oknyomozó sorozat 360 fokos körképet ad négy széles körben elterjedt kábítószerről, a kokainról, a metamfetaminról, a heroinról és a marihuánáról. Az epizódok valamennyi drog esetében elénk tárják a használatához és előállításához vezető társadalmi tényezőket, valamint exkluzív interjúkat mutatnak be az üzletág legfontosabb szereplőivel: kereskedőkkel, farmerekkel, fogyasztókkal, valamint az ellenük harcoló rendőrökkel és orvosokkal. Valamennyi kábítószer esetében részletes képet kapunk a drog teljes életciklusáról, az alapanyag megtermesztésétől kezdve egészen az értékesítésig és hatásuk az emberi szervezetben való kifejtéséig.

A sorozat segítségével próbálkozzon meg azzal, ami eddig még senkinek se sikerült: feltérképezni és megismerni a legelterjedtebb és legpusztítóbb kábítószerek terjesztő hálózatait, valamint az őket a háttérből működtető személyeket. Tartson ön is a stábbal Kolumbia kokafarmerei, Afganisztán heroincsempészei és Jamaica marihuánatermesztői közé, és kövesse nyomon a szerek útját a megközelíthetetlen termőhelyektől a félhomályos laboratóriumokon át egészen a fogyasztókig és a razziákat szervező rendőrörsökig.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?