A fegyverek története / Gyorsabban, mint az ellenség

Bakancslistához adom
History of Weapons / Faster Than The Enemy
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német dokumentumfilm sorozat, I / 5. rész, 50 perc

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Fegyverek. Egyidősek az emberiséggel. Generációk sorsát határozták meg az évezredek alatt. Szenvedést és halált hoznak. Megmutatják mire képes ember az ember ellen. De fenntarthatják a békét és új utakat törhetnek a technológiának. Mióta csak emberek harcolnak egymás ellen, a sebesség döntő tényező a küzdelem kimenetelében. Összetett kísérletek révén szeretnénk meghatározni, milyen hatást gyakorolt ez a hadászati technológia fejlődésére, és hogyan formálta történelmünket. A revolver forgótáras megoldással növelte a tűzgyorsaságot. A parittya lövedéke éppoly veszélyes lehet, mint a modern fegyvereké, a harci szekerek révén pedig a kilőtt nyílvesszők villámsebesen szórták a halált.

A műsor ismertetése: A tízrészes dokumentumsorozat olyan fegyverek történetét meséli el, amelyek vezető szerepet töltöttek be a történelem nagy csatáiban. Olyan fegyverek kifejlesztését mutatja be, amelyek gyakran az adott kor technikai fejlődéséhez is hozzájárultak. Emellett vizsgálja az emberiség arra irányuló elkeseredett próbálkozásait is, hogy a háborúzás mindenkori új eszközeinek pusztító erejét megszelídítse.

Évadok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?