Kikötő / Magyar Kultúra Napja - Különkiadás

Bakancslistához adom
90 perc, 2007

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Január 22-e a Magyar Kultúra Napja. A verseskötetek tanúsága szerint Kölcsey 1823-ban ezen a napon fejezte be a magyar nép "zivataros" századairól írt költeményét, a Himnuszt.
Ez a nap azonban nem csak egy évforduló, amiről megemlékezünk. Annál sokkal többet jelent. Ünnepljük azokat az embereket, alkotókat, művészeket,akik sokat tettek egykor, és tesznek ma is azért, hogy világhírűvé vált értékeink, hagyományaink, kultúránk ne veszítsen régi fényéből, s gondoskodnak arról, hogy még elismertebbé tegyék hírnevünket.
De vendégeinkkel elemezzük a kultúra fogalmát, miként változik értékrendünk, érték-ítéletünk? Milyen fordulatok, irányzatok, stílusok hatnak művészeinkre és alkotásaikra? Mit tartunk ma követendőnek, értékállónak a kultúránkból és milyen támogatottsága van e területnek.
Műsorunkban csodás épületekkel, világhírre is szert tevő tánc és zenei együttesekkel, szólistákkal, írókkal és költőkkel találkozhatnak e jeles napon!

A műsor ismertetése: A műsor szándéka, hogy frissen, naprakészen tájékoztassa a nézőket a művészeti eseményekről: színházi és filmbemutatókról, koncertekről, kiállításokról, könyvújdonságokról.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
nagytomsky 2009 máj. 05. - 21:23:25
Hajrá HAMZA!!! :)