Zenei Műhely / Miskolci Operafesztivál

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott 40 perc, 2010

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A Miskolci Operafesztivál néhány év alatt a kelet- és közép-európai operaélet fellegvárává tette Miskolcot, a rendezvényt a legmeghatározóbb Bartók-fesztiválként tartják számon. A "Bartók+..." operafesztivál egyik kiemelt feladata Bartók Béla életművének ápolása. A világhírű zeneszerző műveinek bemutatása a fesztivál programjának állandó része, színpadi alkotásait hagyományos és kortárs rendezői elképzelések szerint, világhírű művészek tolmácsolásában adják elő.

A műsor ismertetése: Napjainkban számos zenei formációt láthatunk, hallhatunk, melyek műfaji meghatározása világzene, azonban időnként ezek oly eltérő stílust mutatnak, hogy már nehéz eldönteni, mit is értünk világzene fogalma alatt. Olyan vendégekkel boncolgatjuk a témát, mint például Palya Bea, Herczku Ági, vagy Sebő Ferenc, s emellett bemutatunk egy új feltörekvő együttest, a Sacreo Flamencót, akik a flamenco hagyományaiból gyúrt bábot hol magyar, hol brazil vagy éppen argentin köntösbe bújtatják.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
feketevipera 2011 júl. 04. - 21:12:34
A mai adásban Petrovics Emil beszélt életérõl, mûvészetfelfogásáról. Igazából a modern zenét nem szeretem, de elismerem Petrovics Emil teljesítményét (is). Kíváncsi vagyok, hogy a sorozat többi részét fogják-e vetíteni valamikor.