Libikóka / "Nagy a jólét!"

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az aktuális rész ismertetője: Az iskolákban van ahol szénszünetet rendelnek el, van ahol nem szerveznek osztálykirándulást, van ahol nem nyomtatnak, van ahol pedagógusokat küldenek el és van ahol már kénytelenek bezárni az iskolát, mert annak fenntartását nem tudja az önkormányzat kigazdálkodni.

A közvélemény kutatások szerint a magyarok rövidtávon egyébként tényleg kicsit bizakodóbbak, de azért spórolnak. Mégpedig elsősorban a váratlan kiadásokra. Az osztrákok azonban, akik még nyugodtabban néznek a jövőbe, elsősorban a pihenés költségeire tesznek félre. Egyébként itthon az üdülési csekkhez épp a napokban csatoltak üzemanyagjegyet azért, hogy a magyar dolgozók egyáltalán el tudjanak indulni pihenni.

A műsor ismertetése: A gazdaságról sokaknak olyan elsőre bonyolultnak tűnő fogalmak jutnak az eszébe, mint az ikerdeficit, vagy a Marshall-kereszt. A gazdasági élet eseményeiről szóló hírek azonban nem csak a pénzvilágot értő és abból élő embereket érintik. A gazdaságpolitikai döntések rövid- és hosszútávon egyaránt befolyásolják mindannyiunk életét. A gazdaság napi történéseinek jelentőségét viszont csak akkor érthetjük meg, ha ismerjük a döntések hátterét, illetve azok jövőbeni hatását mindennapjainkra. A Hír TV gazdasági magazinjának a riporterei hétről-hétre arra vállalkoznak, hogy érthetővé, átláthatóvá és világossá tegyék a magyar gazdasági élet eseményeit, ráadásul mindezt közérthető nyelven.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?