Az aktuális rész ismertetője: A mai adásban a Budapesttől alig 20 kilométernyire, a Zsámbéki-medencében található Pátyra látogatunk el. A fantasztikus természeti adottságokkal bíró, látnivalókban és közösségi, valamint gasztro eseményekben bővelkedő településeken többek közt olyan finomságok készülnek, mint a zsírosgombóc leves, a pátyi pompos savanyú káposztával, a spenóttal töltött tészta, a kacsacomb céklaágyon és a kukoricamálé.
A műsor ismertetése: Németkér a Mezőföld tájegységnek déli részén található, Tolna megye északi részén. A török háborúk utánra teljesen elnéptelenedett településre 1785-től a Habsburgok és a magyar földesurak által is szorgalmazott betelepítések hatására érkeztek német bevándorlók, zömmel a Hesseni Nagyhercegségből. Ezen bevándorlók tekinthetők a mai Németkér őslakosainak. Műsorunkban a következő sváb ételek elkészítésével ismertetjük meg nézőinket: krumplis tészta, kéri rudacska, kelt gombóc káposztával, hamis mézes puszedli, töltött dagadó, püspökkenyér.
Hozzászólások