A fegyverek története / Támadás a magasból

Bakancslistához adom
History of Weapons / Angriff aus der Luft
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német dokumentumfilm sorozat, I / 2. rész, 50 perc

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Urald az eget, és háborút nyerhetsz. Az emberiség évezredeken át újabb és újabb fegyvereket fejlesztett, hogy fentről csapjon le ellenségére. Közülük három történelmet írt. Lenyűgöző kísérletek fedik fel a szerkezetek gyilkos hatékonyságát. A légibombák a modern hadviselés meghatározó elemei. A mai adásban tehát a magasból érkező veszedelmet tanulmányozzuk. Bombák és rakéták hullanak városainkra, hogy lángba borítsák őket. Ám ez a harcmodor azóta létezik, mióta az ember megtanult bánni az íjjal. A kezdetektől fogva alkalmaztak gyújtónyilakat.

A műsor ismertetése: A tízrészes dokumentumsorozat olyan fegyverek történetét meséli el, amelyek vezető szerepet töltöttek be a történelem nagy csatáiban. Olyan fegyverek kifejlesztését mutatja be, amelyek gyakran az adott kor technikai fejlődéséhez is hozzájárultak. Emellett vizsgálja az emberiség arra irányuló elkeseredett próbálkozásait is, hogy a háborúzás mindenkori új eszközeinek pusztító erejét megszelídítse.

Évadok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?