Személy

Obersovszky Péter

műsorvezető, rendező

Hozzászólások

Trivia Showtime 2015 máj. 31. - 23:22:16
Voltak szép pillanatai...
Nyugodjon békében!
Edmond Dantes 2015 jan. 12. - 13:55:56 Előzmény vino-et-veritas
Van egy stabil szempontom, amit TV-mûsorok és közremûködõi kapcsán már többször leírtam, "persze" akinek nincs rá ellenérve, mindig "nagyvonalúan" átsiklik efölött v símán lesöpri.
Éspedig: közmédiában közpénzbõl fenntartott-sugárzott mûsorok és azok szerkesztõi-mûsorvezetõi stb másrészt meg keresk.tévékben fenntartott-sugárzott mûsorok és azok szerkesztõi-mûsorvezetõi stb és ezek iránti jogos elvárások között a különbség é g é s f ö l d.

A közmédiát mi, adófizetõk tartjuk el/fenn, jogosan várjuk el h az ott sugárzott mûsorok és azok szerkesztõi-mûsorvezetõi stb a lehetõ legteljesebb pol. és egyéb semlegességre törekedjenek, a teljes kiegyensúlyozottság, elfogulatlan, objektív tájékoztatás jegyében.
A kertévék ezzel szemben magánpénzbõl fenntartott MAGÁNVÁLLALKOZÁSOK, annak minden kockázatával és mellékhatásával, a velük szemben támasztott elvárások NEM azonosak a közmédiával szemben fent felsoroltakkal.

In concreto: Bolgár György és OP munkássága a jelenlegi status quojukban (köztévé munkavállaló az egyik, kerrádió munkavállaló a másik) NEM összevethetõ és fõképpen: nem mérhetõ és nem minõsíthetõ azonos mércével. Úgy is mondhatnám: BGy (mint "elrettentõ"? példa) idecitálása, párhuzamba állítása OP-rel a fentiek okán totális tévedés...vagy csupán szimpla demagógia. Szakmai összehasonlításuk innentõl fogva, bár lehetséges, de okafogyott.
vino-et-veritas 2015 jan. 11. - 23:10:37
Mivel van némi generációs különbség közöttünk, úgy látszik, megmagyarázandó, hogy a "régi rádió" a "régi" Kossuthra utal. Kb. 30 éve, amikor OP a szakmát kezdte, ugyanis "A RÁDIÓ" az volt.
Dolgozott õ a rendszerváltozás után is az MTV hír- és háttérmûsoraiban (pl. A Hét, stb) - nem is rosszul.
Tehát a neve nem csak "máshonnan" ismert (sõt, nekem inkább az elõbbi helyekrõl).

Jobb nem mindent a jelenlegi médiavilág torz szemüvegén át nézni. Bolgár viselt dolgainak említése nem állítja OP-t kedvezõbb fénybe, sõt, inkább azt mutatja, hogy a politika mindenhol kitermeli a maga számára jól fel/ki/elhasználható figurákat.

Persze akár azt is lehet mondani, hogy OP ma az egyik legkiválóbb médiamunkás, hiszen - mint "életútja" mutatja -, eddig mindenhol, minden körülmények között "kiválóan" megállta a helyét.
10/10
Johann 2015 jan. 11. - 16:50:27 10/10 Előzmény vino-et-veritas
Tudtommal Obersovszky Péter három különbözõ rádiónál is dolgozott (Kossuth, Info- és Klubrádió). Számomra nem teljesen egyértelmû, hogy e három közül melyikre vonatkozik az általad használt: "rádió". Ha tippelnem kellene, a Klubrádióra gondolnék (hiszen ennek egyik mûsorát indította útjára Obersovszky 2004-ben). Így jól érthetõvé válna elkeseredett csalódottságról árulkodó leszólása is. Aki onnét ismeri a nevét, azt bizonyára frusztrálja, hogy azóta eltért ettõl a vonaltól. Vagyis attól a nagyon "független" és nagyon "színvonalas" Klubrádiótól, amelynek meghatározó alakja lehet hosszú évek óta többek között Bolgár György is. (Ki ne ismerné e nevet? Ha mégis akadna ilyen, akkor számára az ATV-ben is rendszeresen szereplõ újságíró habitusának és a szellemi karakterének megismerésére tudok ajánlani egy tanulságos felvételt: https://www.youtube.com/watch?v=_6h_NEixQ7M)
1/10
detox 2015 jan. 09. - 05:11:12 1/10 Előzmény Johann
Cizellált reagálásodra csak annyit írnék, hogy ez is egy olyan fóruma az életnek ahol az emberek elmondják a privát véleményüket. Nyilván ha hagyja a moderátor :) Tehát nem gondolom, hogy kisregényben kellene kifejtenem azt, hogy miért tartom szervilis véglénynek ezt az embert. Igen, ilyen a stílusom bizony. Az igazság pedig mindig nézõpont kérdése. Jelenleg az mtv(a) egy pártállamot kiszolgáló média. Köszönhetõen az ilyen szolgalelkû senkiháziaknak mint pld Péter. Ez a lényeg nem a mûsorai. Ha ez neked nem jön át a riportjaiból és az interjúiból akkor te se vagy értelmesebb mint a nagy, szent és sérthetetlen kormányunk. :P
10/10
Johann 2015 jan. 02. - 11:09:44 10/10 Előzmény detox
Sokat elmond az itteni moderálási szokásokról, hogy számos teljesen vállalható, kulturált bejegyzésemet kitörölték (többek között ebbõl a fórumból is), de ez a témanyitás lazán maradhat(ott)...
Amúgy konkrétan semmivel sem támasztottad alá sommás véleményedet - bár lehet hogy benned az erre vonatkozó belsõ igény sem jelentkezett. Persze, ez is egy stílus. És akkor már csak az a kérdés, hogy az adott emberi kommunikáció célja az igazság - vagy a stílus. Nyilván ideális esetben akár mindkettõ. Lehetne.
vino-et-veritas 2014 nov. 20. - 18:21:28
Vállalhatatlan mikrofonállvány lett belõle többekkel egyetemben, pedig ígéretesen indult a régi "rádióban"...
1/10
detox 2014 nov. 09. - 22:25:15 1/10
a jellemtelen x@r talpnyaló mintapéldánya