Személy

Tamara Ivaniš

előadó
Tamara Ivaniš 1994-ben született Horvátországban. Jelenleg a bécsi Zene- és Előadóművészeti Egyetemen tanul. Tanára prof. Karlheinz Hanser.
2013-ban Tamara volt a legfiatalabb döntős a Nemzetközi Otto Edelmann Énekversenyen Bécsben. 2014-ben 3. díjat és a legjobb Mozart-előadónak járó szakmai díjat nyerte el a Nemzetközi Ferruccio-Tagliavini Belcanto-Énekversenyen Deutschlandsbergben. Még ugyanebben az évben, mint a Pörtschach-ban rendezett Nemzetközi Johannes Brahms Verseny finalistájaként hívta fel magára a figyelmet. 2015-ben a nemzetközi Hilde Zadek Verseny 3. díjat, a Komeuburg-ban rendezett Nico Dostal Nemzetközi Énekversenyen első helyezést ért el.
2012-ben debütált, Mozart „Fiagro házasságában“ Barbarina-ként a bécsi Schönbrunni Kastélyszínház színpadán. Ugyanezen színpadon még a „Don Giovanni Zerlina-jaként, a „Varazsfuvola Éj Királynőjeként, valamint Puccini „Gianni Schicchi“-jének Laurettájaként láthatta a közönség. 2015 őszén a Salzburgi Landestheaterben, Haydn „Holdbéli világ“ c. operájában lépett fel, mint Flaminia, Mirga Gražinyté-Tyla vezénylete alatt.

Hozzászólások