Színház

Egyszer fenn…. – Egészen elröppent időutazás a szárnyak nyomában

gyerekműsor, 45 perc, 4 éves kortól

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Joseph-Michel Montgolfier öccsével, Jacques-Étienne-nel együtt találta fel az első, ember irányította hőlégballont. A kezdeti, bíztató kísérletek után, elérkezett a nagy kérdés, vajon egy élő szervezet kibírja – e az utazást a magasban?
A Montgolfier testvérek következő, 18 méter átmérőjű ballonjukat már a király jelenlétében bocsátották fel. A kosárban XVI. Lajos személyes parancsára kis ketrecben egy kacsát, egy tyúkot és egy birkát is elhelyeztek. A világ első légi utasai épségben értek vissza a földre, így az is kiderült: a repülés nem árt az élő szervezeteknek. A tyúk ugyan kicsit megviseltnek látszott, de a beható vizsgálat tisztázta: nem a magasság ártott neki, hanem az, hogy a birka rálépett.
Ezek a tények, de hogy mi történt az utazás során a három légi utassal, azt senki sem tudja. A három állat különböző módon éli meg élete nagy kalandját, de mindannyian meg vannak győződve róla, hogy nevük bekerül a történelemkönyvekbe, hiszen maga a király küldte fel őket a levegőbe!
Erről a történetről, a hőlégballonban zajló, eleddig ismeretlen eseményekről szól a Ziránó Színház Egyszer fenn.. című előadása.

Készítette: Rumi Zsófia, Szigeti Árpád, Balogh Mihály

A(z) Zirano Bábszínház előadása

Stáblista:

Hozzászólások