Színház

Pitbull Kamilla Gimnázium

előadás, 135 perc, 14 - 18 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Színházi nevelési előadás fiataloknak.

A Nemzeti Bűnmegelőző Tanács támogatásával létrejövő előadás.

Nézők: egy osztály

Mondanivalója alapján tanulhat belőle az ember. Zaklatás, védelmezés és tudatos bántalmazás hangzik el. Én is kerültem ilyen helyzetbe, de végül én is sikerrel jártam. Arról szól, hogy tanuljunk meg küzdeni, kitartani és segíteni. Verbális és fizikai bántalmazás leküzdése, segítése az embereknek.
néző, 9.osztály
Köszönjük a mai élményt, amit a Vargában a 45-ös teremben átélhettünk. :) Nagyon jó téma, szuper színészek, komolyság, humor, interakció, igazi XXI. Századi színjátszás!

dr. K.-H. Dániel, a 9. C osztályfőnök
Ez egy hatalmas misszió! Elképesztő nagy szükség van rá. A gyerekek sajnálatos módon teljesen magukra vannak hagyva, pedig a kialakult helyzet a mi, felnőttek felelősége. A darab szimbólumrendszere érthető és találó, a jelenetek dinamikája gyors és magával ragadó. Mindenkinek a szívébe talál! A színészi játék pedig kiváló! A feldolgozó foglalkozás pedig célirányos. Számomra egészen megható, mert látom, tudom, hogy ez működik!

P. Karolina, iskolaigazgató
Év elején új diák érkezik a Szent Kamilla Gimnáziumba. Eleinte nem sok vizet zavar, szinte észrevétlenül próbál az új iskola és az ismeretlen közösség kihívásainak megfelelni. Nem sokáig tud azonban észrevétlen maradni - ő lesz az elsőszámú zaklató-diák legújabb céltáblája. Az intézményt vezető határozott igazgatónő komoly ambíciókkal vág neki a tanévnek: szeretné, ha idén felkerülne a térképre a gimnázium. A tanári kar belviszályai azonban megnehezítik a helyzetet, így a diákokra marad a kérdés körbejárása: mit tehetünk a zaklatás ellen?
Az előadás a bullying, az iskolai zaklatás témájával foglalkozik. A programon a színházi nevelés eszköztárával, a résztvevőkkel közösen tárjuk fel a zaklatás hátterét és a lehetséges cselekvési lehetőségeket. Az előadásba beépülő interaktív részek és az előadást követő 45 perces feldolgozó foglalkozás egyaránt a résztvevő diákoknak nyújt megnyilvánulási és részvételi lehetőséget. Célunk az érzékenyítés, a bullying felismerésének segítése és a zaklató-típusok tisztázása, a megerősítés és pozitív válaszutak keresése.

Az előadás a Nemzeti Bűnmegelőző Tanács támogatásával jött létre, bemutatójára 2020. február 26-án a Három Hollóban került sor. Azóta az előadást folyamatosan játsszák Budapesti és vidéki középiskolákban.

Színházi nevelési szakember: Szivák-Tóth Viktor

Szakmai konzulens: Dr. Kulcsár Gabriella

Stáblista:

Hozzászólások