Színház

Szép magyar mesék

előadás, magyar, 2010., 3 - 10 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A szerző a népmesék világából merített, s dolgozta át színpadra ezeket, kedves kis történeteket. Azért választotta a rövidebb lélegzetű műveket, mert az óvódás és alsó tagozatos iskolás gyerekek, életkoruknál fogva szívesebben nézik végig, a több, fordulatos mesét. A hatvan percesre tervezett előadás, három kis "szösszenetet" foglal magába.
Az első a "Deákból lett király"- mely a népmesék világába röppenti a nézőt, kedves és mulatságos formában mutatja be, ahogy Borcsa, elhiteti királyi szüleivel, hogy az, akit Ők deáknak hisznek, tulajdonképpen egy "álruhás" királyfi! - s így szerez neki tetsző élettársat magának.
A következő rövidke mese: a "Hazudós" - a nagyot mondó, furfangos juhászról szól, aki okossága révén megkapja a királyleány kezét és a fél országot is hozományul.
Végezetül a "Kacor Kandúr", zárja a mesék sorát. A bolondos Királyné és leánya Kunigunda történetét láthatjuk, hogy miként kápráztatja el Őket a "Kandúr", - s szerzi meg kisgazdájának Péternek-, Nárittyen a varázslónő várát, és végül a királyleány kezét. Az előadást sok zenével és mulatságos helyzetekkel fűszerezve, klasszikus díszletekkel és jelmezekkel láthatja a gyermekközönség.

A(z) Hókirálynő Meseszínpad előadása

Stáblista:

Hozzászólások