Színház

ANK 1. sz. Általános Iskola Tánctagozatának előadása

táncelőadás, magyar, 2010.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A tagozat 1991-ben jött létre Szalay Tamás vezetésével, akitől 2000-ben Dr. Révészné Kovács Zsuzsanna vette át a vezetést. A tagozaton a közismereti tanórák órarendjébe beépítve, nyolc osztályban folyik alapfokú táncművészeti oktatás. Az évfolyamok óraszámai a tanulók életkorától, tantárgyai pedig az életkori sajátosságaiktól függően változnak. Alsó tagozatban 4-6, felső tagozatban pedig 9 táncórájuk van hetente. Tantárgyaik a következőképpen alakulnak: táncelőkészítő gimnasztika, (1-2. o.) klasszikus balett, (3-8. o.) társastánc, (5-6. o.) esztétikus testképzés, (4. o.) modern tánc (7-8. o.) és néptánc.(1-8. o.)
A mozgásfajták komplex alkalmazása és átadása, magas szintű képzést biztosít. A tánctagozaton átlagosan 10-12 tanuló jár egy osztályba, akik közül minden évben néhányan megpróbálkoznak a szakirányú tovább tanulással. Az utóbbi évek statisztikáját tekintve, iskolánkból, évente 2-3 tanuló, (majdnem a jelentkezők teljes létszáma) nyer felvételt a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskolába. A növendékek minden tanévben kétszer, balett-termi vizsgák keretében adnak számot tudásukról, amelyet év végén egy színpadi záróvizsga is követ. Ezeken az előadásokon, a tagozaton tanuló minden gyerek fellép, tanáraink, vagy vendég koreográfus által készített, különböző stílusú koreográfiákkal, melyeket szólóban vagy kis-és nagyobb létszámú csoportokban mutatnak be. Vizsgaelőadásaink minden évben nagyon sikeresek, a visszajelzések pozitívak, amelyet az évről-évre gyarapodó közönség száma is jelez. A tagozaton a kötelező tanórákon kívül sok egyéb program is van, (versenyekre, fellépésekre való felkészülés) amelyekre külön a szabadidejükben készülnek fel a tanulók. Az idén kilencedik éve kerül megrendezésre a Házi Koreográfiai Verseny, amelyre felső tagozatos növendékeink nevezhetnek. Ez a programot szeretik a gyerekek, mert lehetőséget nyújt gondolataik, elképzeléseik megvalósítására. Egyben hasznos feladat, mivel fejleszti a gyerekek kreativitását, és módot ad színpadi bemutatkozásra. A házi versenyeken és bemutatókon kívül, rendszeresen részt veszünk városi, megyei és országos megmérettetéseken is, ahol mindig eredményesen szerepelünk Büszkék vagyunk arra, hogy az ország legrangosabb amatőr fesztiválján, az Országos Junior Táncművészeti Fesztiválon, eddig minden kategóriában, csak dobogós helyezést értünk el. Az iskolánk művészeti nevelésének kettős célja van:
-Szép testtartású, harmonikus mozgású, a művészetet értő és támogatni képes közönség felnevelése
-A kiemelkedő tehetségű gyermekek fejlesztése, és irányítása a szakirányú képzés felé
A mozgás nemcsak a tanulók testi, de szellemi fejlődésére, koncentrálóképességére is jó hatással van. A tánc és a művészetek szeretete tartalmasabbá, gazdagabbá teszi életüket. Tanáraink célja, a tánc és társművészetek megszerettetése a tanulókkal, motivált, magas színvonalú oktatás keretében. Dr. Révészné Kovács Zsuzsanna, tagozatvezető

A(z) Színház tér előadása

Hozzászólások