Színház

Arthur the King Part Two - The Round Table

színmű, angol, 2013.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Évekkel ezelőtt egy fiatal fiú kihúzott egy kardot egy kőből, mit sem sejtve, hogy ezzel nem csak a saját, de egy egész nemzet sorsát változtatja meg. A fiú azóta felnőtt, s Artúr király vált belőle, de még mindig fiatal és forrófejű, és határtalanul élvezi a hatalmát, háborút vív háború után, és nem foglalkozik azzal, hogy ez népe számára mibe kerül. Egy nap viszont a bölcs, öreg Merlin megelégeli a dolgot, s elhatározza, hogy felnyitja az arrogáns király szemeit, s ehhez segítségül hívja a Három Boszorkányt is. Így kezdődik el Artúr nehézségekkel teli útja, hogy végül Albion méltó királyává válhasson és méltó vezetője legyen a Kerekasztal Lovagjainak. De az út nem akadályoktól mentes, figyelmét eltereli szerelem, intika, árulás, valamint legjobb barátjának és tanárának, Merlinnek titokzatos eltűnése. Mindeközben a macska-forraló Morgause királynő minden erejével azon dolgozik, hogy befolyásolni tudja Artúrt.
Ez egy történet barátságról, megbocsátásról, és arról, hogyan tegyük a helyes dolgot anélkül, hogy a hatalom csapdájába esnénk. King Arthur Part Two a Kerekasztal létrejöttének történetét meséli el, a szemünk előtt formálódnak élethosszig tartó barátságok, és láthatjuk hogyan válik egy fiatalemberből Albion legendás királya. De vigyázat, nem mindenki az akinek látszik!
King Arthur Part Two a Budapesti Expatrióta Amatőr Társulat (BEAT) első bemutatója. A színdarab teljes egészében angol nyelvű, mely remek szórakozást biztosít nyelvtanulóknak és külföldieknek egyaránt.

A(z) Átrium előadása

Bemutató időpontja:

2013. február 8., Átrium

Stáblista:

Szereplők

Artúr király
Guinevere
Boszorkány (Sir Kay)
Boszorkány (Kisfiú)
Boszorkány (Pellinore király)

Alkotók

Hozzászólások