Színház

Az affér

táncelőadás, 90 perc, 2021.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Egy mai mese viszályról és szerelemről

Közel 2 év után Román Sándor táncművész visszatér egész estés Az affér című produkciójával.

A megújult zseniális társulat Román Sándor Entertainment néven, egy vadonatúj előadásával folytatja menetelését, amely valójában egy modern köntösbe bújtatott szerelmi történet, briliáns művészeti megoldásokkal újra színezve, egyszersmind humoros megvilágításba helyezve a viszályokat az érdekeket és azt, hogy a szerelem mindent legyőz.

Az affér c. produkció ékes példa Román Sándor kifogyhatatlan energiáira és arra, hogy mindig képes megújulni és az általa létrehozott táncstílust még egyedibbé még különlegesebbé tenni. A „Megőrizve meghaladni” mottó tökéletesen érvényesül a 90 perces, felejthetetlen előadásban. Az elképesztően szórakoztató előadás a kultúrát, a tánc örömét hozza közel azokhoz a kitartó, lelkes és jelentős rajongó közönséghez, akik hosszú évek óta szívesen kóstolnak bele a táncos színház világába, és ezzel ámulatba ejti ismét rajongóit egy különleges látványvilágot létrehozva.

Az autentikus néptáncból származó mozdulatokról ismert művész karrierje a ’80-as évek közepén indult, pályája során számtalan díjjal tűntették ki. Táncelőadásai állandó szereplői voltak rangos hazai és külföldi színpadoknak, számos országban. Nem túlzás azt állítani, hogy a művész önálló művészeti nyelvet alkotott, és ezzel különleges értéket teremtett mind a magyar, mind az egyetemes kultúra számára.

Ars poeticája, hogy Ritmus és mozgás. Ez az élet és világunkban mindet áthat a legparányibb részecskéktől egészen a tágas univerzumig. Táncolnak a csillagok az égen, táncolnak a tűzben a lángok, táncol a fény a víz tükrén, táncol a lélek és táncol a test is. A test, mely minden tapasztalás és minden kifejezés eszköze. És ezért a mindenség a tánc, mert mindenkinek ad valamit. Van, akit gyönyörködtet, van, akit szórakoztat, van, aki az érzéseit, gondolatait tudja megélni és átadni a táncon keresztül, van, akinek kommunikációs forma, van, akit gyógyít, van, akit segít, van, akit önmagához visz közelebb és van, aki a száz meg száz évvel ezelőtt született mozdulatokban ismeri fel honnan is jött és hová tart. A táncban minden benne van, amitől ember az ember és amitől élet az élet. A szenvedély, a szeretet, a szerelem, az erő és a jóság. Nem lehet becsapni és soha nem csap be, mindig a valót mutatja. A tánc tehát túlmutat önmagán. Ezért választotta a táncot és tette fel rá az életét. Mert a tánc híd az emberek között, hiszen minden ember legősibb, egyetlen közös nyelvén beszél hozzánk, melyet mindenki megért, és eggyé tudunk válni vele.

A(z) Román Sándor Entertainment előadása

Bemutató időpontja:

2021. június 25., Román Sándor Entertainment

Stáblista:

Hozzászólások