Színház

Az ArtMenők és a HODWORKS közös estje a Trafóban

táncelőadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az ArtMenők és a HODWORKS közös előadása azt az egyszerű, ám rendszerszinten mégsem evidens állítást erősíti, miszerint itt az ideje, hogy a kortárstánc világa inklúzívabb legyen és helyet biztosítson a rég meghaladott normatív elképzelésektől eltérő szereplők számára is.

Nagyon is időszerű a hazai kortárstánc sokszor szigorú szabályrendszerének ilyen típusú újragondolása és felülírása. A Harmonia nemzetközi produkciójának felszabadító újszerűsége most helyi környezetben folytatódik.

2022. februárjában szintén a Trafóban került bemutatásra a Harmonia, a brémai Unusual Symptoms, a HODWORKS és nemzetközi színtérről érkező fogyatékkal élő táncosok közös, eufórikus előadása. Ezt a bemutatót követte az Artman Egyesület az ArtMenők felkérése, szerették volna, hogy Hód Adrienn együtt dolgozzon velük.

Hód az ArtMenőkkel 2022 ősze óta folytat közös munkát, elmélyült próbatermi kutatási folyamatok formájában. A foglalkozások fókuszában az áll, hogy a különböző fogyatékossággal és nem normativizálható testtel élő fiatalok számukra eddig ismeretlen terepeket fedezhessenek fel olyan biztonságos helyzetben, amelyben saját döntéseik révén tudnak megmutatkozni. Az alkotómunka során a résztvevők a figyelem intenzív irányításán, a tudatos testhasználaton és a térrel való összehangolt munkán dolgoznak, a végeredményként születő előadás pedig a normatív elvárásokkal ellentétben az előadók tudásához alakul, így inkluzív térben mutatkozhatnak be, rugalmas keretek között.

Előadók: Gláser Márton, Gyulavári Ágnes, Kacsó Imola, Karcza Boglárka, Kerekes Tamás, Marián Márk, Mészöly Andrea, Nagy Levente, Pakh Anna, Pataki Panka, Sudár Henrietta, Tóth Kata, Tóth Károly, Vay Ábel.

Művészeti asszisztensek: Kacsó Imola, Gláser Márton
ArtMenők szakmai/csoportvezetők: Mészöly Andrea, Gyulavári Ági
ArtMenők szakmai/csoport asszisztensek: Sudár Henrietta, Tóth Károly

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások