Színház

B.O.R.

előadás, 1 felvonás, 90 perc, 18 éves kortól

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Gasztroszínház, a Figura Stúdió Színház, Gyergyószentmiklós előadása.

„Jó estét! Ó, bocsánatot kérek, ha alkalmatlan időben jöttem volna, egyenek csak nyugodtan! Jó étvágyat kívánok! A feleségem felszólított, hogy tartsak itt szabadelőadást jótékony célra valamilyen népszerű témáról!” - kezdi mondandóját a vacsoratársaságba érkező váratlan vendég.
Bőröndjében finomabbnál finomabb borok, előadásában pedig utazásra hívja a vendégeket az étkezés, a bor és az ízek művészetének irodalmába. Terítéken Csehov, Čapek, Csávossy György, id. Dumas, Hamvas, Márai szövegei, történelmi érdekességekkel, anekdotákkal, ételekért való költői rajongással megfűszerezve. Mindeközben lassan kihámozódik a váratlan vendég élettörténete, és fény derül arra, hogy ki is ő valójában.
Az étkezés és a borfogyasztás ihlette szövegválogatáshoz, a tökéletes (íz)élmény érdekében, hét fogásból álló fine dining menüsor társul, amelyet szintén hét tételes borválogatás kísér.
Kolozsi Borsos Gábor hétköznapi borrajongóként kezdett el foglalkozni a bor tudományos és művészi értelemben vett irodalmával. Elkötelezettségét mutatja, hogy 2021 márciusában nagy sikerrel tartotta meg első nyilvános „műkedvelő” borkóstolóját a Figura Stúdió Színház Színész házon kívül című programjának keretén belül. A Figura Stúdió Színház első gasztronómiai kísérletét Márkó Eszter rendező vezényletével, Zsigmond András gyergyószentmiklósi séf főztje, Korpos Szabolcs zongorajátéka és a Sike Tamás Pincészet borai teszik teljessé.

Tervező: Sosovicza Anna
Séf: Zsigmond András - kicsiZsiga
Zongorista: Korpos Szabolcs
Borász: Sike Tamás

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások