Színház

DAB Theatre: A remény hal meg utoljára (SK) – Örkény egypercesek

előadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Június 24-én a nyitrai Andreja Bagara Színház Örkény István Egyperces novelláin alapuló A remény hal meg utoljára című előadása lesz látható Peter Oszlík rendezésében. A groteszk humorral átitatott darabot 2021-ben mutatták be az azt megelőző időszak eseményeire reagálva. Válságos időkben, amikor könnyű elveszíteni a reményt és az örömet, Örkény abszurd világán keresztül próbálják átadni az üzenetet: minden nehéz helyzetet érdemes egy másik szemszögből, humorral és könnyedén szemlélni.

Vicces, groteszk kabaré, fekete humorral mindennapjainkról, a kudarcainkról, az élet abszurditásáról és a soha meg nem haló reményről, hogy egyszer jobb lesz. Csak ki kell tartani!

Örkény István, a jól ismert magyar szerző egyperces groteszk novelláinak színházi adaptációja, ami az elmúlt hónapok eseményeire reagál. Örkény István a maga szarkasztikus stílusában kommentálja korunk mindennapi de képtelen helyzeteit. E groteszk történetek kalauza Ibolya asszony, aki posztumusz álomból ébredve bejárja a mi világunkat. Útja során pedig meglepő és humoros formában állítja szembe a régmúlt világát a mai modern kor abszurditásával.

A jelképes címet viselő A remény hal meg utoljára előadás jövőbe tekintéssel és iróniával rávilágít arra is, hogy mennyire felesleges időt vesztegetni értelmetlen kérdések megválaszolásával, és mennyire fontos, hogy ez a kevéske időnk a Földön minél kellemesebben teljen.

Jelmez és díszlet: Andrea Madleňáková
Dramaturg: Hana Launerová
Díszlet: Andrea Madleňáková
Fordította: Peter Oszlik, Hana Launerova
Szereplők: Eva Pavlíková / Kristína Turjanová, Martin Nahálka, Nikolett Dékány / Ivana Kubáčková, Andrej Remeník, Tomáš Turek

 

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások