Színház

Drives - Premier

táncelőadás, 2016.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Hiroaki Umeda világhírű japán koreográfus kapcsolata a Magyar kortárstánc élettel több évre nyúlik vissza. A Trafó Kortárs Művészetek Házával és a Sziget Fesztivállal való hosszú szakmai együttműködése folytán a két szervezet együttműködést ajánlott a koreográfusnak, melyben öt magyar kortárstáncossal dolgozik együtt. A csapat 2015 augusztusában egy nyilvános válogatás keretében alakult ki. A koprodukció négy magyar szervezet, a Sziget Fesztivál, a Trafó Kortárs Művészetek Háza, a Pro Progressione Kft. és a SÍN Kulturális Központ együttműködésében valósul meg. A SÍN Kulturális Központ látja el a produkciós vezetési feladatokat.

Hiroaki Umeda módszere, az úgynevezett Kinetic Force Method valamint a magyar kortárstáncosok magas szintű technikai tudása ötvöződik majd az előadásban. A két messzi kultúra találkozása, melyben az alkotók a hasonlóságokat és a különbözőségeket keresik majd a vizualitás univerzális nyelvét segítségül hívva.

Umeda előadásaiban a csoportos viselkedés megnyilvánulásait, azok a tánc nyelvén való kifejezését keresi. Magyarországi bemutatójában a kultúrákon túlnyúló társas rendszereket kutatja majd.

A próbafolyamat két szakaszban folyik majd, Hiroaki Umeda először 2016 májusában dolgozik két hetet a táncosokkal, melynek során egy magyar videó művész is csatlakozik majd a kreatív csapathoz. Majd júliusban és augusztusban kerül sor a második próbaszakaszra a SÍN Kulturális Központban és a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

A(z) Sziget - Színház és Tánc Sátor előadása

Stáblista:

Hozzászólások