Színház

Éden panzió

előadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Zágrábi Ifjúsági Színház előadása. 

Schilling Árpád első, 2018-as horvátországi rendezése egy valódi esemény, a 71 áldozatot követelő hűtőkamionos embercsempész bűntettet dolgozza fel. Éreztek-e az érintettek felelősséget, és ha igen, hogyan dolgozták azt fel? A rendező és alkotótársai a színészek improvizációi alapján ennek jártak utána, és hoztak létre egy ritka felkavaró kelet-európai történetet.

A háború farkastörvényei az embereket olyan tettek elkövetésére sarkallja, amire békeidőben soha nem vetemednének. Az Éden Panzióban összegyűlő család is ránézésre hétköznapi – álmokkal, vágyakkal és félelmekkel telve. De milyen csúfságokat követtek el a múltban, amiről szégyenkezve hallgatnak? A titkok előbb-utóbb napvilágra kerülnek, a családtagok pedig kénytelenek beismerni hazugságokkal, visszaélésekkel, vallási hevülettel mélyen átszőtt életük részleteit.

Szövegkönyv: Jakab Juli, Schilling Árpád és Zabezsinszkij Éva (eredeti ötlet és a színészek improvizációja alapján)
Fordító: Gyarmati Kata és Xenia Detoni
Jelmeztervező: Marta Žegura
Zene: Nina Perović
Fénytervező: Aleksandar Čavlek
Sound designer: Miroslav Piškulić
Producer: Ságodi Ildikó
Színpadmester: Petra Prša

Előadják: Hrvojka Begović, Katarina Bistrović Darvaš, Zoran Čubrilo, Dado Ćosić, Petar Leventić, Edvin Liverić, Filip Nola, Urša Raukar, Rakan Rushaidat, Doris Šarić Kukuljica, Mateo Videk, Tina Orlandini

 

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások