Színház

Empirikus Hányados

táncelőadás, 70 perc, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A RUBBERBANDance Group 2011-es emlékezetes Loan Sharkingja után ismét láthatja a magyar közönség a kanadai táncegyüttest. Ezúttal az Empirical Quotient című produkciójukkal érkeznek, melynek premierjét tavaly novemberben tartották Montreálban.

Az Empirical Quotientben Victor Quijada koreográfus művészi megközelítésének fókuszában részben a karakterek tanulmányozása áll, ugyanakkor pedig teátrális, de semmiképpen sem didaktikus eszközökkel írt kompozíciós disszertáció az emberi kapcsolatokról. Függőségi helyzetek, elutasítás, empátia és elfogadás komplex szövete az atlétika és a pontosság jegyében. Quijada alkotótársai Jasper Gahunia zeneszerző és Yan Lee Chan fénytervező tökéletes látványvilágot teremtett az idő és a tapasztalatok, az egyén önérzékelésének és identitásának felmutatására.

A RUBBERBANDance Group 2002-es megalapítása óta Victor Quijada és Anne Plamondon számos hip-hop és klasszikus táncelemeket ötvöző előadást alkotott, a két tánctechnika és formanyelv egyes elemeit szokatlan módon elegyítve.

Az elmúlt tíz évben a figyelemre méltó duó tovább csiszolta a csapat védjegyévé vált egyedi és briliáns Rubberband-technikát és egy olyan sajátos módszert teremtett, mely ötvözi a klasszikus, a kortárs, az utcai táncok és a cirkuszművészet elemeit. Ez a technika a táncosokat egy olyan hibrid mozgásfolyamattal ismerteti meg, mely a városi és a kortárs tánc alapmotívumaira épül, hangsúlyozva az egyedi interpretációk és döntések fontosságát, a ritmikai változatok és a partneri viszonyok sokféleségét.

A(z) Trafó előadása

Stáblista:

Hozzászólások