Színház

Feldaraboljuk a végtelent

előadás, magyar, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Hogyan daraboljuk fel a végtelent? Két különleges előadó erre tesz kísérletet amikor ?művészi hentesmunkával? megpróbálják fülön csípni a végtelent egy ballagó folyóban, Villon apró képeiben, a kopaszodás folyamatában, az anyós-sárkányokban és egyéb köznapi jelenségekben. Lackfi János és Gryllus Dániel párbeszédének eredménye egy felszabadult, derűs, könnyed este irodalomról, zenéről, a világ dolgairól december 17-én a Diósgyőri várban.

Vannak olyan találkozások, amelyeket minden résztvevő ?megemleget?. Lackfi János József Attila-díjas költő és Gryllus Dániel Kossuth-díjas zenész december 17-i találkozása a Diósgyőri vár Lovagtermében kétségtelenül ilyen, a legjobb értelemben. A két közismert művész munkássága és magával ragadó személyisége már önmagában garancia arra, hogy a nagyérdemű nem fog unatkozni, legújabb előadói estjük viszont már témájában is sokat ígér. Költő és zenész feldarabolja a végtelent, tehát felfedezik a művészetet a köznapi jelenségekben és a kultúrát könnyedén, természetesen, élvezetesen tárják elénk.

Lackfi János szerint a program: ?Művészi hentesmunka vér nélkül, vérre menően. Hogyan daraboljuk fel a végtelent? Hát van neki eleje, közepe vége. És az elejének is van eleje, közepe, vége. Meg az eleje elejének is. Meg az eleje eleje elejének is. És így tovább...
A művészet mindig a végtelent próbálja megfoghatóvá tenni, nincs ez másképpen Gryllus Dániel és Lackfi János közös estjén sem. Ők ketten fülön csípik a végtelent egy ballagó folyóban, Villon apró képeiben, a nem ingyenkonyhás lét-levesben, a hatványozottan szaporodó plüssnyuszikban, a kopaszodás folyamatában, anyós-sárkányokban és egyéb köznapi jelenségekben.

Vigyázat, kultúramegjelenítést tartalmazhat! Kultúraérzékenyeknek fokozottan ajánlott...?


A(z) Diósgyőri Várszínház előadása

Stáblista:

Hozzászólások