Színház

FrenÁk Társulat: Running Time – Tricks3

táncelőadás, 55 perc, 16 éves kortól

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A FrenÁk Társulat új koreográfiai elképzelése 24 év után, érzékeny nosztalgiával és egy erős aktualitással reflektál a 2000-es évek kortárs táncközegét megrázó, és a magyar tánctörténetet alakító ikonikus Tricks&Tracks című darabjának alapgondolatára. A Running Time az aktuális társadalmunk emberi kapcsolatait veszélyeztető rohanásnak állít görbe tükröt, ugyanakkor az emberi kapcsolatok örökérvényű, generációváltásoktól független létkérdéseit feszegeti. Új értelmet nyer az idő, a mozgás és az immobilitás – FrenÁk a csend végtelen dimenziójával kinyitja a teret a józan emberi lét felé, hátat fordítva az autodestruktív létezésnek. Amíg mozgásban vagyunk élünk, s ha még csak mikromozgásokon keresztül is, de képesek lehetünk kifejezni egy olyan lelkületet, mely a Covid és egyéb megpróbáltatások után is az élet örömeinek megélését állítja előtérbe. Patetikus nosztalgiázás helyett FrenÁk a folyamatosságra és az előretekintés bátorságára épít, múlt és jelen kontrasztja helyett a transzformáció és átjárhatóság sokszínűsége kerül reflektorfénybe. Az emlékezetes frenáki színpadi jelenlét, az alakuló lélek változó testének újrajelenítésével a folyamatos változásban megtapasztalható esszenciális állandóságot, a múlt, jelen és jövő hármasságának egyidejűségét (vagy annak illúzióját) hivatott reprezentálni.

A dinamikus újgenerációs előadóművészek fantasztikus térhasználattal, energiával hasítanak a levegőben és a talajon egyaránt, megidézik a múltat, miközben egy új perspektíva felé emelkednek. Egymásból egymásba fonódva, egymásba ütközve organikusan kapcsolódnak össze, a lehetetlen helyzetekben is, ahol a lelkület, a hit ad erőt határaik leküzdésére és nyit utat létük valós érzeteihez.

Koncepció: Fren_ÁK
Koreográfia: Radical Dance Társulás
Kosztüm: Victoria Frenák
Zene: Fred Bigot zenéjének újraszerkesztése: Halász Gábor
Fény: Marton János
Hang: Hajas Attila
Előadóművészek: Vasas Erika, Holoda Péter, Lőrincz Emma, Kaiser Fruzsina, Anibal Dos Santos, Eoin MacDonncha, Maurer Milán

Figyelem! Az előadásban meztelenség jelenik meg, mely egyes nézőknek felkavaró lehet.

A(z) Frenák Pál Társulat előadása

Hozzászólások