Színház

Függés

előadás, magyar, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A függőség napjaink egyik alapproblémája, közismert probléma, éppen ezért vigyáznunk kell arra, hogy a diákokat ne közhelyekkel untassuk. Ízlésünktől távol áll a riogatás. Éppen ezért foglalkozásunkat négy fiatal drámapedagógus vezeti, akiket koruk, stílusuk és humoruk által könnyebben elfogad a fiatalabb generáció.

Adott négy fiatal. Négy probléma. Függőség ha úgy tetszik.

Facebook, energiaital, tippmix és kapcsolat.

Jóhiszeműen azt gondolják, hogy megtartanak egy dohányzás-ellenes prevenciót. De a kis démonjaik aktivizálódnak. A facebookos nem akar, az energiaitalos nem tud, a tippmixes ott sincs, a kapcsolatfüggőt pedig nem is hagyják figyelni. Képtelenek végezni a munkájukat. Függőségeik meggátolják őket. Aztán persze jön az egymásra mutogatás, hogy kinek nagyobb a gondja. Ebből az alaphelyzetből kerekedik ki aztán foglalkozásunk, melyben a gyerekek segítenek ráébreszteni a színészeket függőségeikre.

A foglalkozást a mindennapi munkánk szülte. Az alkotók a diákszínjátszó foglalkozásaik során rengetegszer szembesültek azzal a tendenciával, hogy a nem extrém hatású (lásd: kábítószer, alkohol) függőségek milyen nagy számban jelennek meg a fiatal generáció életében. Erre a jelenségre hívja fel a figyelmet a Függés c. színházi nevelési foglalkozás.

A(z) Escargo Hajója Színházi és Művészeti Nevelési Szövetkezet előadása

Stáblista:

Hozzászólások