Színház

Give in

táncelőadás, magyar, 2016.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az Artus Stúdió feladatának tekinti, fiatal, az útjuk elején járó alkotók felkarolását, támogatását, akik művészeti iskolákban vagy más egyéni utakon kezdték, kezdik alkotói pályájukat. A program ehhez kíván kezdeti "felhajtóerőt" adni. Célunk, hogy kezet nyújtsunk egy szép, de annál nehezebb út első lépéseinek megtételéhez. Az év során hat alkotó kap lehetőséget, hogy próbáljon és bemutatót tartson az Artus Stúdióban.

"A teremben teljes az alkotói szabadság, mindenki olyan ötletet hoz, amilyet csak akar, így sokat kísérletezünk azzal, hogy hogyan jelenítsük meg ezeket a mi mozgásformánkon és elképzeléseinken keresztül." Nagy Emese

"Amikor együtt dolgozunk, minden más megszűnik, teljesen eggyé tudunk válni a pillanattal." Varga Kinga

A DART - korábbi nevén DanceArt - jelenleg projekt rendszerben működő fiatal és magasan képzett táncosokból álló társulat, amit Varga Kinga hívott életre 2013-ban. Nem sokkal később csatlakozott a társulathoz Nagy Emese majd Várnagy Kristóf is. A DART sajátja a magyar táncszférára ritkán jellemző játékosság, az önfeledt nevetés képessége - a magas szakmai tudás és pontosság ötvözése a boldog fiatalság határtalan örömével.

A koreográfiák, mint maguk a fellépők, lendületesek, játékosak és zsigeriek. A táncosok hisznek a táncban és intenzíven keresik saját stílusukat. Egyre gyakrabban találkozhatunk a társulattal, a múlt évben már Berlinben, Figueresben és Budapest kortárs színpadain is bemutatkoztak.

Give in:
A kör középpontjából 2 méterre a párna. Belső 18, Külső 36, Dobogó 35.
3 táncos, 1 DJ, 25 perc, Blackout, álló taps.
"Mi a közös a zenészben es a táncosban a misztikussal? Annak belátása, hogy van beszéd, ami nem a nyelvtől származik." Ha olvasni szeretnél, arra van a könyvtár. Inspirálódtunk, amiből inspirálódtunk, legyen ez a mi ügyünk, lehet nem is fontos. De ha az előadás után is érdekel, lépj oda hozzánk és elmondjuk. Egyébként pedig nem szeretnénk, hogy olvass a darabunkról, hanem azt hogy a bőrödön érezd.

A(z) Artus Stúdió előadása

Stáblista:

Hozzászólások