Színház

Hidden Mom

előadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

I love being an artist = I love being a mother

Dányi Viktória és Furulyás Dóra 12 éve egyidejűleg művészek és anyák.
Ezidáig tudatosan a két szerepkör között meghúzták a határt, művészetükről leválasztották anyaságukat. A két alkotó most érkezett el oda, hogy beemelje az anyaság témakörét a művészi munkájába és abból inspirálódva egy absztrakt kortárstánc előadást hozzanak létre.

Az előadás az alkotók által megtapasztalt anyai minőségeknek a leképezése. Az anyaságot övező társadalmi sztereotipáiákat a saját tapasztalataikkal összevetve újszerű, komplex megvilágításba helyezik ezt a szerepkört művészi eszközökkel.

"Arra a következtetésre jutottam, hogy művészként szinte ugyanazokra a képességekre van szükségem, mint anyaként. Rengeteget gyakorlok minden nap. Kitartó, érzékeny, rugalmas és kreatív vagyok. Keresem és megtalálom a legmegfelelőbb megoldást. Sok mindenre tudok egyszerre figyelni. Jól bírom a stresszt. Fizikálisan terhelhető vagyok. Határaimat rendszeresen átlépem. Hozzászoktam, hogy néznek. Jó vagyok kontaktban. Jól tudok improvizálni, tudok reagálni váratlan helyzetekben. Mindig a legjobbat próbálom kihozni magamból és nagyon hálás vagyok, ha értékelitek, amit csinálok.”

#teismegnezheted

Zenei konzulens: Ujvári-Pintér György (Legars)
Producer: SÍN Művészeti Központ

Stáblista:

Hozzászólások