Színház

Hodworks: A hatalom hangja

táncelőadás, 110 perc, 16 éves kortól

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A hatalom hangja egy lelátó szerű terepet ural, szabályokat, parancsokat, utasításokat küld a térbe. Az előadók ebben a hatalmi térben léteznek és személyes szabadságukat, és az azt érő fenyegetéseket tematizálják performatív eszközökkel.

A grazi Steirischer Herbst idei, "emberek és démonok" mottójú fesztiváljára készített új darabjában Hód Adrienn koreográfus azt vizsgálja, hogy napjaink egyre erősödő szabályai, erkölcsi- és társadalmi normái hogyan hatnak testi valóságunkra. Hód sötét humorú koreográfiai nyelvezete, Mizsei Zoltán experimentális egyházzenész hangjával kísérve, kompromisszummentesen tükrözi azt a társadalmat, amelyet egyre inkább szétszaggat a mindenek felett álló hatalmi figuráknak való megkerülhetetlen alárendeltség.

A HODWORKS társulatot 2007-ben alapította Hód Adrienn. Szabadúszó alkotókkal működő, a hazai és a nemzetközi kortárstánc-színtéren is aktív együttes. A társulat keménymagját képező táncosok változó konstellációkban már évek óta dolgoznak együtt. Az előadások ismeretlen, határfeszegető irányokat jelölnek ki, gyakran foglalkoznak a teljesen lecsupaszított emberi test fizikalitásával. Tartalmukat az absztrakt megjelenés és a konkrét, gyakran verbalizált jelentés közti finom mozgás jellemzi. Témáik az univerzális emberi tapasztalatoktól a konkrét, jelenkori előadóművészeti problémákig terjednek. A HODWORKS előadásait három alkalommal válogatták be az európai tánchálózat Aerowaves programjába, a társulat Magyarországon pedig többszörös nyertese a Lábán Rudolf- és Imre Zoltán-díjnak.

A(z) Hodworks előadása

Stáblista:

Hozzászólások