Színház

Isabella's room

előadás, magyar, 2006.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Különleges színházi csapat a Needcompany. A társulatot Jan Lauwers vezeti, aki a vizuális művészet különböző ágaiban való jártassága révén az évek során markáns, egyedi színpadi nyelvet hozott létre. Előadásaikra jellemző, hogy játszi könnyedséggel ötvözik a táncot, a performanszot, a színházat, a zenét, a videót és a filmet is.
Az Isabella's room öreg és vak Izabellájának színpadon megelevenedő élettörténete átível szinte az egész XX. századon: az első- és második világháborún, Hirosimán, a gyarmatok felszabadulásán és a kortárs művészet kibontakozásán benne Joyce-szal, Picassoval és Huelsenbeckkel, a Holdra lépésen át egészen David Bowie Ziggy Stardust-jáig. Izabella egész életében Afrikába vágyott, de idős korára csak egy párizsi bérház kis szobájába ér, ahol környezetükből kiragadott, összefüggéseiktől megfosztott, tartalmukat vesztett törzsi csecsebecsék és rituális használati tárgyak halmaza veszi körbe - egy remélt élet üres kellékei. Isabella szerepét a fantasztikus Viviane De Muyck alakítja, aki 2007-ben visszatér a Trafóba, hogy színházi workshopot tartson.
Az Isabella's room-ot a 2004-es avignoni fesztiválon mutatták be, ahol zajos sikert aratott. Akik az elmúlt évtizedekben nyomon követték Lauwers munkáit, azok szerint ebben a darabban a rendező eddigi pályája csúcsára jutott. Komplexitás és mégis tiszta szerkezet, mely egy átfogó érzelmi és intellektuális útra viszi - az abszurditáson keresztül - a nézőt.

A(z) Trafó előadása

Bemutató időpontja:

2006. április 27., Trafó

Stáblista:

Hozzászólások