Színház

Jubileumi est

táncelőadás, magyar, 2016.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Fenyves Márk és Pálosi István 1991 óta folyó kutatási, pedagógiai és művészeti munkásságának fontos állomásaként alakult a társulat 1995-ben - Még 1 Mozdulatszínház néven. Az elmúlt húsz évben több mint 20 bemutatót és közel ezer előadást tartottak, amelyeket 70 táncművész, 5 koreográfus, 20 alkotó? fotó-, videó-, vizuálisművész, jelmeztervező, zeneszerző, író, dramaturg- segítségével hoztak létre. Az est első felében az alábbi előadásokból láthatók részletek.

1. "Hajnalpír" etűd
Magyar Mozdulatművészeti Társulat - In memoriam Dienes Valéria című estjének részlete

Előadók: Závodszky Rita, Halász Gábor
Látvány: F.O.M
Rendező-Koreográfus: Pálosi István, Fenyves Márk

2. Tél-éter
Részlet az Évszakok című előadásból.

Koreográfus, előadó: Fenyves Márk

3. Szárnyak nélkül (részlet)
Az este folyamán látható duett részlet William Wharton a Madárka című regénye által inspirált Szárnyak nélkül című előadásból.

Előadók: Závodszky Rita, Halász Gábor
Látvány: F.O.M
Rendező-Koreográfus: Pálosi István, Fenyves Márk

4. Tükörfényben
"Egy valóság van: minden, mindenkor lehetséges" (Szentkuthy Miklós )
Az előadás kortárs mozdulatművészeti kísérleti előadás, mind témájában, mind esztétikájában, mind vizuális és mozdulati megjelenésében. Tükörjáték ember és ember között. Érzelmekkel és vágyakkal, elrejtve vagy felvállalva, de kétségtelen létezve, megélve a valóságot.

Előadók: Závodszky Rita, Szilágyi Krisztián

Zene: montázs
Fény: Vida Zoltán
Fotó: Eifert János
Videó: Mészáros Kata
Videón közreműködnek: Buday Melinda, Fenyves Márk, Gajárszki Márton, Gábor Júlia, Lex Alekszandra, Pálosi István, Rácz Eszter, Szántó Dóra, Szelőczey Dóra
Rendező-Koreográfus: Pálosi István

Magyar Mozdulatművészeti Társulat
A társulat - Még 1 Mozdulatszínház néven - 1995 szeptemberében alakult meg Fenyves Márk és Pálosi István vezetésével. Fő céljuk a tradicionális modern tánc (a magyar mozdulatművészet) hagyományainak megőrzése, korunknak megfelelő továbbvitele és tanítása. A tánc több "a technikánál", ennek értelmében céljuk, hogy ne pusztán kész technikát tanítsanak, hanem a tanárok személyes módszerének megfelelő táncot és technikát. Gondolkozásukat az az általános mozdulatművészeti alapelv határozza meg, hogy a tanár a saját személyiségén keresztül segítse megtalálni a tanítvány saját egyéniségét és nyelvét a színpadon, a táncban.

A társulat új, saját alkotásokból álló repertoárja mellett 2001-től klasszikus mozdulatművészeti művek rekonstrukcióival egészült ki és 2002-től mai, kortárs táncművészeti alkotók, a társulat felkérésére készülő műveivel bővül tovább.

A(z) Magyar Mozdulatművészeti Társulat előadása

Hozzászólások