Színház

Juno és Avos

opera, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Juno és Avos egy kortárs, orosz nyelvű, új stílusú opera. Zenéjét Alekszej Ribnyikov, szövegkönyvét Andrej Voznyesenszky írta. Először 1981-ben mutatták be a moszkvai Lenkom Színházban, Mark Zakharov rendezésében. A premier előadás főszereplői akkori híres szovjet csillagok voltak, Nyikolaj Karacsentszov és Elena Shanyina.

Az opera címét két hajóról kapta, melyek Nyikolaj Rezanov orosz felfedező zászlóshajói voltak egy expedíciója során. A cselekmény Nyikolavj Rezanov és Conchita Arguello szerelme körül szövődik. Conchita a spanyol gyarmati Kalifornia kormányzójának, José Dario Arguellonak tizenhat éves leánya volt.

A mű Oroszországban, széles körben igen népszerű, dalait ma is játsszák a rádiók, és tehetségkutatókban fiatal énekesek éneklik. Rendkívüli népszerűsége a világon mindenütt nagy sikert arat. Tavaly a Bartók+Puccini Operafesztiválon a Híd a jövőbe című Operagálán elhangzottak részletek belőle, szimfonikus zenekari kísérettel. Idén a produkció fél playback-el lesz megtekinthető a fesztiválon.

A(z) Miskolci Nemzeti Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások