Színház

Kohlhaas

előadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A részvételi színházi előadás – műfajából adódóan – interaktív részekből is áll, amikor a színészek szerepben maradva nyitnak a résztvevők felé, közös gondolkodásra hívják őket, a véleményüket kérdezik egy-egy dilemmával teli helyzet kapcsán.

Osztálytermi részvételi színházi előadásunk Kolhaas Mihály történetét dolgozza fel. Az eredeti középkori történetből Heinrich von Kleist írt kisregényt 1810-ben, majd Tasnádi István drámát Közellenség címen.

Kohlhaas Mihály lókereskedő lovaival Szászország felé tart, amikor a tronkai Vencel várnagya megállítja azzal az indokkal, hogy nincs útlevele. A várnagy zálogként visszatart két lovat azzal, hogy majd ha Drezdában kiváltja az útlevelet, hazafelé utazása során visszakapja őket. Kohlhaas Drezdában megtudja, hogy az útlevél megkövetelése tiszta önkényeskedés volt, ezért visszatérve a várba, el akarja vinni a lovait. Odaérve azt tapasztalja, hogy a munkára befogott és bántalmazott lovai állapota nagyon leromlott. Kohlhaas innentől kezdve a végsőkig harcol azért, hogy kimondják: neki van igaza, őt méltánytalanság érte, és visszakapja lovait, de az eredeti állapotukban.

Stáblista:

Hozzászólások