Színház

Kör-relációk

előadás, 2 felvonás, 105 perc, 2023., 18 éves kortól

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Rekonstruált bolygóállítások - filozofikus vizuális színház.

„Van egy színház, végtelen és mibennünk lakik, világtalan angyalaink játszogatnak itt ...” (József Attila)

Milyen az, amikor a színpadra nagyított horoszkópábra egy személyes kérdés tükrében életre kel?
Önmegfigyeléssel képesek lehetünk elkülöníteni és beazonosítani az énrészeinket, felismerni törekvéseik mozgatórugóit és a rájuk jellemző reakciókat. Különös módon a személyes horoszkópunk is megmutatja ezeket az összefüggéseket, amelyet születésünk időpillanatában és helyén az égbolt leképezésével kapunk meg. Ez lesz innentől életünk színpada. Arra hívunk, hogy pillants bele a bolygóállítás folyamatába, melyben naprendszerünk bolygói, valamint a Nap és a Hold mint személyiségrészeink szimbólumai a kérdésünkkel kapcsolatban nyilatkoznak meg.
Létezik egy szellemi elv, mely ugyanúgy megnyilvánul a naprendszer ritmusában, mint a lelkünk belső természetében. Ahogy Hermész Triszmegisztosz Smaradgtáblája megfogalmazza „Ami lent van, az megfelel annak, ami fent van, és ami fent van, az megfelel annak, ami lent van, hogy az egyetlen varázslatának műveletét végrehajtsd.”
Életünk színpadán a csillagjegyek által színezett bolygó-entitásaink a mi világtalan angyalaink, akik késztetéseik, lehetőségeik és korlátaik szerint – bennünk, általunk vagy környezetünkből ránk visszahatva – egymással harmonikus vagy diszharmonikus kapcsolatba kerülve élik az életüket, s törekszenek az érvényesülésre. Tőlük függnek megnyilvánulásaink és élethelyzeteink. Tapogatózva keressük őket, ők meg minket, hogy találkozhassunk, egészen addig, míg be nem lépünk abba a téridőbe, ahol az állítás során kölcsönadjuk nekik magunkat, hogy végre bemutatkozhassanak nekünk.
Ezen az estén az Élőkép Színház alkotói saját bolygóállításaikat hozzák el, belső világaik törékeny, csodálatos, humoros, feszült vagy éppen megindító jeleneteit, melyeken keresztül lépésről lépésre bontakozik ki a válasz a feltett kérdésre. Az előadást szeretettel ajánljuk mindenkinek, aki külső megfigyelőként szívesen betekintene énrészeink viszonyaiba, belehallgatna azok párbeszédeibe.

Énrészek: Sipos Orsolya, Gergelyi Júlia, Bérczi Zsófia
Fej-szimbólum: Bérczi Katalin

Fénytechnikus: Selmeczi Mercédesz Alma

A(z) ÉLŐKÉP Színház előadása

Bemutató időpontja:

2023. június 21., ÉLŐKÉP Színház

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások