Színház

Körforgás

kortárs tánc, 60 perc, 2024.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Miként az ember leveti elnyűtt ruháit és újakat ölt magára,

úgy adja fel a lélek is az öreg és hasznavehetetlen testeket,

hogy újakat fogadjon el helyükbe." - idézet a Bhagavad-gítából

A 30. évfordulóját ünneplő Bozsik Yvette Társulat Körforgás címmel mutatja be új produkcióját a Nemzeti Táncszínházban. A Bozsik Yvette Társulat táncművészei a próbafolyamat alatt a koreográfussal együtt, az önismeret és közös gondolkodás útján alakították saját szerepüket és jelenlétüket.

Az örök körforgás, avagy a samsara az anyagi világban ismétlődő születés és halál. Az élőlény addig vándorol különböző testeket öltve, amíg tudata teljesen meg nem tisztul, és alkalmassá válik a tiszta szeretet útjára lépni. Mindaddig, amíg az illúzió rabja, nincs esélye a megszabadulásra. Amíg boldogságát nem lelki síkon keresi, addig a samsara foglya marad. A önmegvalósított személy felismeri lelkének mivoltát, és minden élőlényben meglátja a lelket. Mihelyt elkezd tudakozódni mindennek a forrása után, megnyílik az út haza, valódi otthona, a lelki birodalom felé.

A Körforgás című darab látványosan és érzékletesen mutatja be az emberi inkarnációs folyamatot, és az élet három szakaszát a fogantatástól az elmúlásig. Felöleli a fizikai, lelki, szellemi vonatkozásokat, fejlődési és transzformációs stádiumokat. Teszi ezt a táncművészet eszközeivel, Philippe Heritier a darabhoz komponált zenéjére.

Vizuális háttér, kreatív producer: Iványi Marcell

Jelmezkivitelező: Matisz Gábor

Konzultáns: Karakó István, Hajas Zsófia
Asszisztens: Soós Erika

A(z) Bozsik Yvette Társulat előadása

Bemutató időpontja:

2024. május 23., Bozsik Yvette Társulat

Stáblista:

máj. 23.
  • Nagyterem (bemutató)

Hozzászólások