Színház

Lidércek, Shaxpeare, Delírium

előadás, 2023.

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Egy férfi. És még egy. Meg két nő. Egy ideális narrátori bariton, valamint egy rakás leszokófélben lévő ápolt egy drog-és alkohol rehabilitációs intézetben. Egynéhány viszonzatlan szerelem. Aztán mégis. Aztán mégsem.
Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be. Egy szamár, egy szonár és egy szamovár. Na de kire? Biztosan Puckra, a dílörre... Oh, no! Pont a klinikán? Épp ma? Gyarországon? Vagy az egész csak egy álom? Szentivány Néni álma? Hmm. Utye-utye? Na de komolyra fordítva a szót: tósz.

Zenei- és sounddesign: Keresztes Gábor
Intim koordinátor: Egyed Bea m.v.
Trükkmester: Ujvári Bors e.h.

A(z) Örkény István Színház előadása

Bemutató időpontja:

2023. október 6., Örkény István Színház

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
Lili Marleen jan. 29. 09:57:06 10/10
Nekem nagyon tetszett, tele volt szóviccel, ültek a poénok, a zenei betétek is jók voltak. Egy zseniális rendező és egy zseniális társulat találkozása .Kimagasló színészi játék , bravó Örkény!
7/10
jetset 2023 okt. 09. - 11:32:49 7/10
Az egész előadás egy hatalmas trip. Kár volt megszakítani a szünettel, a második felvonás sokkal gyengébb az elsőnél. Sajnos fel sem ér a Shaxpeare-mosóhoz. Tele van gegekkel, amik a végére elfogynak, ellaposodnak, a direkt kiszólásokból is sok lett. A második felvonásban sok a ripacskodás (pl. az erőspistás jelenet). A Szentivánéji álomból több kellett volna a darabba, azok a részek jók voltak. A vége teljesen értelmetlen. Plusz pont a Twin Peaksért.