Színház

Mágnás Miska

operett, 2 felvonás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Mágnás Miska a magyar operett-irodalom egyik legsikeresebb műve.
Ez egyrészt szatirikus, mulatságos történetének köszönhető, másrészt a szerzők  pompás, örökzöld számainak.
Hogy csak néhány jól ismert slágert említsünk:  Hoppsza Sári,  A nő szívét ki ismeri, Úgy szeretnék boldog lenni vagy Cintányéros cudar világ!

A darab eredetileg a legendás hírű magyar színészpáros, Rátkai Márton és a Színházunk névadója, Fedák Sári számára íródott.

Ez alkalommal és Sárkány Krisztián és Pyka Alexandra neve a garancia a sikerre.

Talán ez az operett műfaj egyetlen olyan darabja, melynek a komikus figura a címszereplője. Miska, a talpraesett lovászfiú, a "vazsmegyei gyerök" pillanatok alatt, a szemünk láttára válik előkelő arisztokratává, ezzel egy letűnt kor társadalmi különbségeit teszi nevetségessé; egy egyszerű lovász minden különösebb nehézség nélkül, nemeseket megtévesztő hitelességgel - grófnak adja ki magát. Egy teljes értékű gróf félreérthetetlen ismertetőjegyei: frakk, monokli és a raccsolás. A látszat persze győz. Tenyeres-talpas párjából, Marcsából is estélyi ruhás "flancos" dáma lesz, aki Mary grófnőként vonul be az úri társaságba.

Mindez azért történik, mert a rátarti család hallani sem akar arról, hogy Baracs, az egyszerű mérnök, lányukat, Rolla grófnőt vegye feleségül. Óriási szerencse, hogy a kleptomániás nagymama nem törődve efféle előítéletekkel a fiatalok mellé áll, s így az operett felhőtlenül juthat el a vidám fináléig.

Közreműködik: Sárkány Krisztián, Pyka Alexandra, Horváth Lala, Tiszai Nagy Ildikó, Horváth Erika, Osvát Magda, Juhász László, Kerekes Károly, Halmi Ildikó, Dénes Ilona, Szalay Vince, Homoki Tibor, Szabó Antal

Közreműködik:

a Fedák Sári Színház zenekara és tánckara

 

A(z) Fedák Sári Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások