Színház

...még Egy mondat...

táncelőadás, magyar, 2006.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Több mint húsz esztendeje annak, hogy fiatal előadóművészként Illyés Gyula:" Egy mondat a zsarnokságról" című versére táncoltam és e vers kezdősora volt egyben koreográfusi estem címadója is.
Hivatásos táncművészként akkoriban avantgard tettnek számított még a versekre való táncolás is, hát még ha politikai üzenetet is hordozott....
Fiatal művészek, értelmiségiek kísérték érdeklődő figyelemmel az ott bemutatott koreográfiáimat; Nagy László: "Vendégek jövetele" című versére: sárral bekent testemet, vagy a "Hidegen fújnak a szelek" (Muzsikás együttes) hitet adó, szinte forradalmi ujjongását. Így ünnepeltük annak idején együtt, "csendesen", tánccal és zenével az 1956-os Forradalom évfordulóját.
Az "56-os" eszme azóta is meghatározó szerepet tölt be művészi munkámban; értékrendjének tisztasága mindenkor útmutató maradt számomra, hatás gyakorolt táncművészi és koreográfusi pályámra. S most, az 50. évfordulón,- jómagam is idén 50 évesként - régi előadóestem ma is aktuális darabjaival és legújabb tematikus számaimmal szeretném köszönteni a Forradalmat.
Emlékezzünk együtt - mai fiatalokkal, táncosaimmal, régi zenész barátaimmal, megmaradt "felebarátaimmal"- az 1956-os Forradalomra! /Zsuráfszky Zoltán/

A(z) Budapest Táncegyüttes előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások