Színház

Nyolc nő

bűnügyi komédia, 2 felvonás, 2023.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Fergeteges komédia, izgalmas nyomozás, egyszerre nyolc fantasztikus színésznő jutalomjátéka!

Sokaknak emlékezetes moziélmény a kiváló és sokoldalú francia rendező, François Ozon 2002-es filmje, a Robert Thomas színdarabjának feldolgozásaként készült 8 nő. Leginkább annak köszönhetően, hogy a francia film olyan legendás színésznőket és fiatal tehetségeket vonultatott fel, mint Catherine Deneuve, Fanny Ardant, Danielle Darrieux, Isabelle Huppert, illetve Virginie Ledoyen, Emmanuelle Béart vagy Ludivine Sagnier.

A Pécsi Nemzeti Színház is szuper 8-as szereposztásban tűzi műsorára az eredeti színdarabot, mely egy vérbeli bűnügyi komédia lesz Vidákovics Szláven rendezésében. Minden korosztály megtalálja kedvenceit a színpadon, hiszen játszik: Vári Éva, Uhrik Teodóra, Stubendek Katalin, Vlasits Barbara, Kovács Panka, Füsti Molnár Éva, Darabont Mikold és Illés Alexa.

Egy magányosan álló hegyvidéki házban játszódik a történet. A család a külföldön tanuló lányuk hazatérését várja. A békés idillt hamarosan egy hatalmas sikoly, majd megannyi megválaszolásra váró, kínos kérdés töri meg, ugyanis a ház urát holtan találják szobájában, késsel a hátában. Innentől, a zord időjárási körülmények miatt a házban rekedt nyolc nő mit tehet? Elkezdenek nyomozni, de a nyomozás során kiderül, hogy mindenki hunyó valamiben. Hazudik mindenki, a szálak kuszálódnak, csak egy valami biztos: a gyilkos köztük van.

A(z) Pécsi Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2023. december 16., Pécsi Nemzeti Színház

Stáblista:

Szereplők

Mamy, a nagymama
Madame Chanel, a nevelőnő
Gaby, az anya
Susanne, Gaby idősebb lánya
Catherine, Gaby fiatalabb lánya
Augustine, Gaby nővére
Louise, az új szobalány
máj. 14.
  • Nagyszínház
máj. 15.
  • Nagyszínház
máj. 30.
  • Nagyszínház
máj. 31.
  • Nagyszínház

Hozzászólások