Színház

Othello

előadás, 1 felvonás, 100 perc, 2016.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Folyton folyvást Shakespeare. A komikus tragikussá válik, olyannyira tragikussá, hogy az már komikus, ahogy minden, amit gyűlölettől vagy féltékenységtől vezérelve teszünk."

Négy színész - akik a fizikai színház, a bohóc és a burleszk hagyományok mesterei - vállalkozik Shakespeare Othello-jának értelmezésére. A mindennapi realizmustól teljesen megfosztott környezetben, a fizikai játékok és az angol dráma mesterének blanc versei összetalálkoznak és szétválnak egy játékos, találékony és abszurd nyelvezet segítségével. Az Othello eredeti szövegét, költészetét és drámai feszültségét tiszteletben tartva elmerülök a szereplők vígjátékba illő gegjeiben és sötét iróniájában, amely megfűszerezi a tragédiát. Ünnepélyesség nélkül vizsgálom a tragikus és komikus kapcsolatát, amelyek önmagukban is központi szerepet játszanak a klasszikus és kortárs színházban.

Az Othello most is időszerű, hiszen olyan kérdésekkel foglalkozik, mint a szerelem, lojalitás, rasszizmus, kapzsiság, családon belüli erőszak, irigység, féltékenység, tudományos merevség és/vagy a szenvedélyes hit. Mit jelent számunkra egy "fekete", egy hazudozó vagy a bosszú? Othello egy ördögi délibáb, amelyből csak a homok marad, ahogy közelebb kerülünk hozzá. Vagy a saját tragikomikus életünk.

A(z) Nemzeti Színház előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások