Színház

Percek tánca

zenés játék

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Zenés játék Szenes Hannáról a Sabbathsong Klezmer Banddel.

2009 tájékán kezdtünk el Szenes Hanna megemlékezésekre járni. Sokáig csak az Éli, Éli című versét énekeltük, ahogy mindenki más.

Szenes Hanna verseit 2013-ban kezdte el megzenésíteni a Sabbathsong gitárosa, Szentkirályi Gyuri. Az első vers amire zenét írt a Percek tánca volt.

Először 2016-ban Dombóváron mutattunk be egész estés előadást, Percek tánca címmel, ami a napjainkban is tovább fejlődő zenés játék „őse” volt.

2020-ban a 100. Születésnapja alkalmából több helyen is bemutattuk előadásunkat. Az elmúlt hónapokban Budapesten kívül felléptünk vele Szombathelyen, Zalaegerszegen, Kapolcson, Debrecenben, Nyíregyházán, Pécsett és Kecskeméten, Miskolcon.

Közben elkezdtük a darab filmre vitelét is. Többek között forgattunk a Baár-Madas Gimnáziumban is, ahová Szenes Hanna is járt. De forgattunk a Kozma utcai kisfogházban is pár jelenetet.

Az előadás minden korosztálynak szól, de szeretnénk, ha több középiskolás és egyetemista is látná. Az előadás történelem óraként is felfogható, amelynek üzenete a nagyszerű zene és a nagyszerű versek által még közelebb kerül a nézőkhöz és a hallgatókhoz.

Szenes Hannát Bódi Mónika, a Sabbathsong sokoldalú hegedűse alakítja.

Az előadást Masa Anita, az együttes csodálatos énekesnője állította össze Hanna naplója és édesanyja visszaemlékezései alapján, és ő személyesíti meg Hanna édesanyját is.

Stáblista:

Hozzászólások