Színház

Self Tango

előadás, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Tangó: Közös séta, amelyben a táncosok pillanatról pillanatra döntenek a követendő lépésekről. A tangó markáns férfidominanciát mutat, ami kezdő pároknál valóság, az összehangolódott párok esetében azonban csak látszat: a harmonikus táncban a férfi érzékeli a nő igényeit, és élménnyé teszi számára a táncot azzal, hogy előkészíti a lépéseit.

Ön-tangó: A fel nem kért nő tánca az ön-tangó, ahol a magányosság mélyen áthatja a szereplő minden rezdülését. Egy szingli életorma, kényszerből kreált hímnős lét, harmonikusnak tűnő skizofrénia, fura utópia. Elsőre?Azonban magában rejti a lehetőségét egy olyan önmagunkkal folytatott táncnak, ahol kiismerhetjük a lelkünk másik nemű lélekrészét, s egyensúlyba hozhatjuk ezt a két részt önmagunkon belül. Valós társsal igazán az kapcsolódhat, aki képes önmagát is táncba vinni?

Karma-fonat: Egy elképesztő hosszú női hajfonat, amely a messzi múltban, az ősi női erők forrásánál gyökerezik. Első viselője egy a csodálatos Polipnő volt, akiről mítoszok szólnak.
Test-húrok: Valós kapcsolódások, különböző pontokon; a férfi-női együtt-működés kísérletei.

A Cipolla Collectiva és a Természetes Vészek Kollektíva koprodukciója

Rendező-koreográfus: Nagy Csilla
Alkotó előadók: Nagy Csilla és Tóth Mátyás
Zeneszerző: Tóth Mátyás
Koreográfus asszisztens: Veres Flóra
Alkotótársak: Debreczeni Márton, Veres Flóra, Sándor Annamária, Fazekas Endre
Jelmez és látvány: Szűcs Edit
Fényterv: Payer Ferenc

A(z) Artus előadása

Hozzászólások