Színház

Start

performance, magyar, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A békás-levendulás sütemény, a nylon kocka és a tüdőig hatoló basszus találkozása a Kontrában. A Nylon Group magyarországi bemutatkozása. Performansz, vacsora, színház, tánc és soundsystem.

Az est programja a már több külföldi fesztivált megjárt és a Belgiumban Young Talent díjjal is kitüntetett A Kisasszony című szóló-előadással indul, amely a Start alkalmából duetté bővül, majd a nézőkkel közös, abszurd vacsorában folytatódik. A vacsora során az alkotócsoport cukrász szakosztályának remekműveit kóstolhatja végig a közönség - performatív keretben, a Kisasszony tálalásában. Ez a közösségi színházi élmény végül a Dub Phase bulijává alakul át, ahol a csapat saját építésű hangrendszerén reggelig szól a basszus.

A Kisasszony

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Kisasszony. Vagy egy asszony? Talán egy nő? Egy nő ezernyi változata? Ezernyi nő? Hamupipőke, Ofélia, vagy Pillangókisasszony?

A Kisasszony egy hatalmas nylon téglatestben lebegve tárul a szemünk elé, ahogy pedig elhagyja addigi burkát, a zsugorodó műanyag megannyi tárggyá, bábbá alakul körülötte: takaró, esküvői ruha, fürdővíz, vagy épp egy szerető teste formálódik belőle...

A Kisasszony születéstörténet, egy rövid mese szerepkeresésről, együtt- és különlét lehetséges formáiról a furcsa térben, ahová a Kisasszony került. Egy vég nélküli kutakodás naplója, kérdések és kísérletek sorozata, az önazonosság vidám és kétségbeesett keresése, ahol azonban időről időre elvárásokba, a korábbi nők korábbi történeteibe botlunk bele.

Dub Phase Soundsystem

A Dub Phase 2007 óta szervez bulikat Budapesten, amelyeken többek között olyan dj-k léptek fel, mint Distance, Kromestar vagy Youngsta. Az általuk szervezett bulikon saját építésű, profi hangrendszerüknek köszönhetően a basszus az egész testre hat, a zene fizikális élménnyé válik.

Nylon Group

A Nylon Group különböző művészeti ágakból érkező, fiatal alkotók csoportja. A Start magyarországi bemutatkozó estjük.

A(z) Trafó előadása

Stáblista:

Hozzászólások