Színház

szabadakarat »»

koncert, előadás

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Az Erkel Színházban 2023. október 21-22-én kerül bemutatásra a Petőfi emlékév egyik legkiemelkedőbb alkotása, a szabadakarat.

Ez a koncertszínház újszerű stílusban és tartalomban közelít Petőfi Sándor életéhez. Nem az 1848-as márciusi eseményeket teszi meg cselekménye középpontjává, hanem Petőfi és Szendrey Júlia szenvedélyes szerelmét, a reformkor első „celebpárját” és az ő rövid, de intenzív közös éveiket.

A darab arra keresi a választ, hogy miért került a lánglelkű, ám gyenge fizikumú költő újra és újra a csatatérre? Lelkében nem is csak szabadság és szerelem viaskodik, hanem legfőbb dilemmája is: tollal vagy karddal szolgálhatja-e jobban hazáját?


Ez a reformkor első „celeb párja”, Petőfi Sándor x Szendrey Júlia különc szokásait, egymásnak jutott két évük felfokozott érzelemvilágát, a véleményformáló szerepük jelentőségét húzza meg tengelyül és mesél köré egy térben és időben is szabadon mozgó, koncerthangulatú történetet, a hamarosan színpadra kerülő szabadakarat>>>> című előadás. A csak néhány napra tervezett „pop-up produkció” bemutatója október 21-22-én lesz a fővárosi Erkel Színházban, a főszerepben – mások mellett – Schoblocher Barbarával, Ember Márkkal, AKC Misivel és Filoval.

A(z) TulipánTündér Produkció előadása

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
Libucika 2023 okt. 22. - 09:50:08 10/10
Modern, magával ragadó, fantasztikus!