Színház

Szóló annak, aki a legközelebb van

színmű, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Hogy tudsz ilyen ragyogóan énekelni
ilyen későn?
A kidobott üres üvegek között
A hosszú lábú kutyák és a műanyag lábtörlők között
Az öreg fekete autógumik szemét dombján?
/Pavel Kolmačka/

D'EPOG Színház egy fiatal dramaturgok, színészek és költőkből álló kísérleti színház, amely a három éves működése óta több mint 10 különböző szerzői előadást hozott létre Brno város nem színházi tereiben, tér specifikus előadásokká alakítva a darabokat. Idén elnyerték az Év Felfedezettje díjat a Next Wave fesztiválon, Csehországban.

A legújabb projektjük a Szóló annak, aki a legközelebb van a kortárs cseh költészet ihlette sorozatot követi, különös hangsúllyal a tér dramaturgiájára. Szóló annak, aki a legközelebb van lehetne egy olyan szóló táncelőadás, ami két embernek szól, vagy egy zenei darab ami két zenészre van kitalálva... Elsősorban, egy magányos szív spontán fellángolása...

Ez a darab a magányról, közönyről és megfontoltságról szól. Négy színészről és egy öreg Skoda Favoritról.

Az előadást számos kortárs cseh költő műve inspirálta, közöttük Karel Šiktanc, Pavel Kolmačka, vagy Petr Hruška művei. A társulat a verseket sajátos módon dolgozza fel, dekonstruálja, idézi, vagy metafóraként értelmezi az előadás folyamán.

A szabadtéri előadást 2013 tavasszal mutatták be Brnóban, a központi buszpályaudvar tetőtéri parkolóján. Azóta több izgalmas helyszínen adták elő, köztük egy elhagyatott külvárosi parkolóban, kocsi temetőben, vagy egy bevásárló központ kiürült parkolójában.

A(z) Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázis előadása

Stáblista:

Hozzászólások