Színház

Tékozló fiúk / Neen-ya / Un ballo

balett, magyar, 2010.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Magyar Balett Színház és a cseh South Bohemian Ballet közös estjének kertében a magyarországi közönség első ízben láthatja a világhírű cseh koreográfus, Jiří Kylián egyik remekművét, ?Un ballo? címmel. A Ravel két gyönyörű zeneművére komponált táncmű valódi ékköve a kortárs balett művészetnek. Világszerte nagy sikerrel játsszák.
E mellett a két együttes fókuszába a cseh táncélet egyik legkiemelkedőbb fiatal alkotójának, Václav Kunešnek a műve áll. A Jiri Kylián "műhelyéből" érkezett és ma már saját együttesével dolgozó koreográfus alkotásaival Európa neves színpadai mellett a tengerentúlon is jelentős sikereket arat. A Magyar BalettSzínház és a cseh South Bohemian Ballet táncművészeinek interpretálásában láthatja majd a közönség az alkotó egyik legsikeresebb munkáját, amelyet Nina Simone személyisége, munkássága és - nem utolsó sorban - zenéje ihletett..
A cseh táncélet két kiváló személyisége mellett a Magyar BalettSzínház balettigazgatójának - és egyben a cseh South Bohemian Ballet művészeti vezetőjének -, Egerházi Attilának az első esten egy vadonatúj alkotását mutatják be a két együttes balettművészei. A második esten a hazai alkotó egy korábban koreografált művét, a "Tűzmadár" című darabot láthatja a közönség.

A(z) Müpa előadása

Stáblista:

Hozzászólások