Színház

Tíz kicsi bűnjel - Egy szerelem története

zenés előadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Zenés est Tatár Biankával és Gulyás Leventével.

Egy nő és egy férfi vívódásai önmagukkal és egymással, a megismerkedéstől az újra és újra egymásra találáson át a közös életükig. Többek között Dés László, Presser Gábor, Cserháti Zsuzsa, Somló Tamás, Udvaros Dorottya, LGT, Hungária, Jazz+Az, Emil Rulez dalokon, Sztevanovity Dusán, Bereményi Géza és még sok nagyszerű szerző – néhol versként előadott – dalszövegein keresztül ismerjük meg érzéseiket, kapcsolatuk bonyodalmait. A dalok, dalszövegek és versek egy egésszé állnak össze, egyetlen történetet elmesélve.

Az előadás széleskörű zenei és szöveganyagának köszönhetően kortalan, így minden korosztály számára élvezhető, érzelmes és szórakoztató.

A műsor címét Dés László és Bereményi Géza egyik szerzeménye ihlette, mely Básti Juli és Cserhalmi György “Hallgass kicsit” című albumán jelent meg és az előadásunkban is fontos szerepet tölt be.

„Ez egy szerelem története, nem feltétlenül a miénk, de természetesen egy ilyen sztorinál mindenki saját magából építkezik. Azt szerettük volna, hogy mindenki megtalálja benne a párhuzamot a saját életével.” (Gulyás Levente)

„Amikor az ember szerelmes, annak vannak látható jelei, s néha „bűnjelei”. A műsorunkat azért kezdjük Presser Gábor Egyszer című dalával, mert a dalszöveg egyrészt őszintén beszél egy igazi kapcsolatról, másrészt a dal utolsó sorából kiderül, hogy ez csupán vágyódás valakire. Ebből indul a történet.” És igen –, úgy gondolom – ebben van a lényeg, hiszen olyan dalszövegeket választottak, amelyek érzéseket mutatnak meg, őszinte, tiszta érzéseket. (Tatár Bianka)

Stáblista:

Hozzászólások