Színház

Varázstükör II rökütszáraV

utcaszínház, magyar, 2015., 0 - 14 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Színházat Mindenkinek program borsodi táboraiban százszámra ismer meg tehetséges fiatal színjátszókat, táncosokat, zenészeket.? A Varázstükör rájuk épül: a Léhi M'n M zenekarra, - akik nagy bulikat tudnak a hátuk mögött, többek között az A38-on, a Szigeten és Istambulban is játszottak már, - az alsóvadászi és az abaújszolnoki fiatalokra, - akik évek óta a színházban találják meg azt a tevékenységet, amely szervezi mindennapjaikat.

Alkotásuk - zenés, utcai látványosság - az Utca-szak hivatásos szakembereivel közösen készül. A Varázstükör a valóságból kiindulva gyerekek és felnőttek számára egyaránt élvezetes, mulatságos és költői hangon beszél a Cigány nép rejtelmes hiedelemvilágáról.

Csingi egy távoli faluban él, ő a család legkisebb fia, akinek az egyetlen bizalmasa a nagymamája. Az idős Mamó színes történeteket mesél és ősi hagyományokra tanítja a fiút, ám mikor a nagymama meghal, Csingi a nagyvárosba kerül nővéréhez, ahol a falusi fiút kinézik a városi gyerekek. A nagymama temetése súlyos adósságokba veri a családot, és ahhoz, hogy ebből kikeveredjenek, Csingit rá akarják venni, hogy kövessen el egy bűntényt. Szerencsére a nagymama a halála után is segíti a fiút: egy időkapuként működő varásztükörnek köszönhetően természetfeletti segítőkre talál.

A(z) Kossuth tér előadása

Hozzászólások